Nieuws

Betaal Android-apps via je Proximusfactuur

Voortaan kunnen Proximusklanten betalen in de Play Store met hun belkrediet of later via hun factuur. Met die dienst treedt Proximus in de voetsporen van de andere operatoren.

Wie Proximusklant is heeft geen kredietkaart of PayPal-account meer nodig om aankopen te verrichten in Google Play. Betalen kan vanaf nu onmiddellijk met het belkrediet op de herlaadkaart, of later via de factuur. Zo krijgen klanten eenvoudiger toegang tot apps maar ook muziek, films en boeken.

Om de dienst te activeren moeten klanten hun Proximus-nummer koppelen aan hun Gmailadres. Dat is niet moeilijk, aldus het bedrijf in een persbericht. Instructies verschijnen op Google Play. De koppeling moet eenmalig gebeuren, daarna kan de klant naar believen online shoppen in Googles winkel.

Langs MyProximus kunnen gebruikers hun aankopen raadplegen. Tot twee uur na de download kan een aankoop geannuleerd worden. Net zoals voordien krijgen klanten een bevestigingsmail van Google bij elke aankoop.

[related_article id=”161563″]

Limiet
Een vergissing is snel gemaakt, zeker wanneer er zelfs geen creditkaart meer te pas komt aan betalingen. Daarom bouwde Proximus een beveiliging in: individuele aankopen kunnen de 25 euro niet overschrijden en het maximumbedrag per maand is gelimiteerd op 125 euro. Die limieten kunnen indien gewenst aangepast worden.

Het zogenaamde Direct Operator Billing is eenvoudiger voor klanten die niet over een kredietkaart beschikken, of wantrouwig zijn om hun gegevens aan Google toe te vertrouwen. Voor de provider vormt het systeem een extra bron van inkomsten, nu sms’en en bellen steeds meer het onderspit delft voor mobiel dataverkeer.

Mobistar biedt al sinds eind 2012 een dergelijke functionaliteit aan voor Windows Phone. In augustus van dit jaar kwam daar Android bij. In januari startte ook Base met ondersteuning van Windows Phone, maar of en wanneer Android aan de beurt is weten we nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business