Nieuws

Zes apps waarmee je leert programmeren

Ongeacht je leeftijd is het leren van een programmeertaal altijd aan te raden. Hierbij enkele mobiele apps die je daarbij kunnen ondersteunen.

Elke website die je bezoekt, elke app die je opent, eigenlijk alles wat je ziet op je smartphone, tablet of computer is geprogrammeerd. Wie een kijkje in de keuken wil van al deze bijzondere talen kan zelf een cursus volgen.

Ongeacht je leeftijd is het leren van een programmeertaal altijd aan te raden. Hierbij enkele mobiele apps die je daarbij kunnen ondersteunen.

Coursera

Coursera biedt gratis, mobiele educatie voor mensen die graag cursussen op niveau volgen – zonder daar geld voor te betalen. De non-profitorganisatie heeft academische instituties samengebracht met een divers aanbod, van wiskunde tot programmeren tot kunst.

Nadat je jezelf hebt aangemeld kun je aan de slag met de cursus. Je maakt opdrachten, bekijkt videolessen en soms woon je live sessies bij. 

Download: App Store | Google Play

Codeacademy: Code Hour

Codeacademy is een app in ontwikkeling waarmee je de basisfuncties van het programmeren krijgt uitgelegd op je mobiele apparaat. De app geeft je toegang tot een uur gratis lessen. Op de website van de organisatie vind je nog veel meer materiaal. De verwachting is dat dit in de toekomst ook in de app verwerkt wordt.

Codeacademy is momenteel alleen beschikbaar op iOS, maar een versie voor Android is in de maak.

Download: App Store

Udacity

Ook Udacity is een app om onderweg lessen te volgen. Het programma kent momenteel alleen al 1,5 miljoen studenten die een cursus volgen gerelateerd aan de IT en programmeren. Denk onder meer aan cryptografie, HTML & CSS, Java en Webdevelopment.

Download: App Store | Google Play

Hopscotch

Hopscotch is ontwikkeld met als doelgroep jonge kinderen. De iOS-applicatie leert kinderen met vrolijke personages en animaties spelenderwijs programmeren.

Download: App Store

Codea

Met Lua als programmeertaal stelt deze gelikte app gebruikers in staat hun eigen programma te schrijven en interpreteren voor de iPad. Speel, stoei en knutsel met je code om spellen, programma"s, animaties en simulaties te maken. Codea kost 11 dollar in de App Store.

Download: App Store

Leerr programmeren: Coding Tutorial

Deze app wordt weggezet als de programmeercursus voor mensen zonder technisch inzicht. De basiscodehandleiding van Udemy geeft je diverse uren van videolessen, oefeningen en presentaties om je de kneepjes van programmeren voor het web bij te brengen. Onder meer de talen HTML, CSS, Python en Django worden behandeld. Er is een gratis en een betaalde premiumversie.

Download: App Store | alternatieven op Google Play

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business