Nieuws

Onbeperkte opslag op Onedrive voor Office 365-klanten

Wie een abonnement neemt op Microsoft Office 365 mag zoveel data opslaan op Onedrive als hij wil. Microsoft zet zo druk op de concurrenten Google Drive, Box en Dropbox.

De neerwaartse prijzenspiraal voor online opslagdiensten schakelt weer een versnelling hoger. Microsoft heeft aangekondigd dat alle abonnees op Office 365 ongelimiteerde opslagruimte krijgen op Onedrive.

Tot nog toe moesten die abonnees tevreden zijn met één terabyte, maar nu mogen ze dus zoveel data parkeren als ze willen. In september verhoogde Microsoft ook al de maximale grootte per bestand van twee gigabyte naar tien gigabyte. Eén restrictie blijft wel: je mag maximaal tien miljoen bestanden in je Onedrive-kluis hebben.

[related_article id=”161452″]

Prijzen
Voor Europese consumenten begint een abonnement op Office 365 bij zeven euro per maand (69 euro per jaar). Voor bedrijven begint dit bij 3,80 euro per maand per gebruiker. Wie wat dieper in de buidel tast, krijgt er ook nog de volledige desktopversie van Office bovenop.

In maart verlaagde ook Google al de prijs voor een terabyte aan opslag op Google Drive naar net geen tien euro. Studenten krijgen bij Google ongelimiteerde ruimte. De nieuwe iCloud Drive-dienst van Apple biedt 200 gigabyte voor net geen vier euro per maand (net zoals bij Google). Bij Dropbox ondertussen betalen Dropbox Pro-gebruikers tien euro voor één terabyte en Dropbox for Business-gebruikers twaalf euro.

Zoveelste salvo
Deze zet van Microsoft is het zoveelste salvo in de oorlog rond cloudopslagdiensten. Cloudopslag wordt steeds meer een “commodity” of basisproduct dat gebundeld wordt bij andere producten en waarvan je je kunt afvragen of het zakelijk wel zinvol is om dit apart aan te bieden als onafhankelijke leverancier.

Zet in de rug voor Office 365
Microsoft blijft Onedrive verkopen als een apart product, maar voor de meeste gebruikers zal het sowieso verleidelijk worden om voor een versie met Office 365 te kiezen. De reus uit Redmond hoopt waarschijnlijk dan ook dat de gebruikscijfers van Office 365 een flinke zet krijgen met deze nieuwe tactiek. In het meest recente kwartaal liet Microsoft weten dat het zeven miljoen betalende abonnees heeft voor de consumentenversie van Office 365.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business