Nieuws

Office 16 verschijnt in tweede helft 2015

Microsoft heeft de lancering van de nieuwe versie van Office voor de tweede helft van 2015 op de agenda staan.

Microsoft richt zich erop om de Office 16 client- en serverapplicaties in de tweede helft van 2015 uit te brengen. Algemeen marketingmanager Julia White deelde deze verschijningsperiode tijdens een sessie op Tech Ed in Barcelona.

Woordvoerders van Microsoft zeiden eerder dit jaar al dat het bedrijf van plan is de volgende versies van Exchange Server en Sharepoint Server in 2015 op de markt te brengen. Een specifieke datum werd daarbij niet gegeven. Tevens weigerden ze in te gaan op de volgende versie van Lync.

[related_article id=”161452″]

Gezamenlijke lancering
Office 15 (Office 2013) is verschenen in oktober 2012. Het schema van Microsoft is dat er elke twee à drie jaar een nieuwe editie uitgebracht wordt. White bevestigt dat Microsoft nog steeds de Office client- en serverapps tegelijkertijd wil lanceren, in plaats van de clientversie eerder. Dat betekent dat de consument dus moet wachten tot de tweede helft van 2015. 

Microsoft onderwerpt Office 16 momenteel aan allerlei tests om problemen te verhelpen. Dit gebeurt voornamelijk intern, maar ook in samenwerking met enkele externe testers. 

Android en Mac
De verwachting is dat Microsoft op korte termijn komt met Office for Android, misschien zelfs al in november. Hetzelfde geldt voor Office for Mac. De bedoeling is dat binnenkort duidelijk wordt wanneer die versie verschijnt en of er een publieke testversie komt. Eerder deze week lekten er enkele schermafbeeldingen die naar verluidt van de Outlook-client zijn voor Office for Mac.

Voor de eerste week van mei is Microsofts Ignite-conferentie in Chicago gepland. Een paar van de aangekondigde keynote-sprekers werken aan Office. Dus misschien wordt Ignite het lanceerevenement van Office 16, waarbij de apps enige tijd later beschikbaar zijn.

Documentenkantoormicrosoftnieuwsoffice

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals