Nieuws

RemoteIE: om webpagina’s te testen

Webontwikkelaars die hun creaties willen testen in de laatste versie van Internet Explorer kunnen dat nu zonder de Windows 10-preview te installeren. Dankzij een speciale app voor Windows, OS X, iOS en Android.

Microsoft heeft maandag een previewversie onthuld van RemoteIE. Deze dienst is gebaseerd op de Azure RemoteApp en stelt webontwikkelaars in staat hun pagina"s te testen in de laatste versie van Internet Explorer die in de technische preview van Windows 10 zit. Dit kan zonder Windows te installeren of een virtuele machine te configureren.

Om de dienst te gebruiken moeten ontwikkelaars zich registreren op de RemoteIE-website. Vervolgens dienen ze de applicatie te downloaden. Deze is beschikbaar voor Windows, OS X, iOS en Android. Door op F12 te drukken op het toetsenbord of door het te starten vanuit het menu, krijgen gebruikers toegang tot de hulpmiddelen van Internet Explorer.

[related_article id=”161452″]

“Vanaf nu is dit de aanbevolen manier voor ontwikkelaars die niet draaien op of beschikken over Windows 10 om toch de laatste versie van Internet Explorer te testen”, schrijft programmamanager Anton Molleda in een blogpost.

Geen oudere versies
“Sorry, geen IE6”, zegt Microsoft in de veelgestelde vragen over RemoteIE. “Een ding om te houden is dat RemoteApps boven op Windows Server 2012 R2 draait. Dus de enige beschikbare versies zijn IE11 en IE11 in Enterprise Mode.” Microsoft zegt dat dit wel op de agenda staat en dat gebruikers in de toekomst in een compatibiliteitsmodus pagina"s in oudere versies kunnen testen.

Omdat het slechts nog een preview van de dienst is, eindigen de testsessies automatisch na een uur of na tien minuten van niks doen. “Na verloop van tijd kunnen we hiermee spelen om een betere balans te krijgen tussen onze middelen en de vraag”, legt Microsoft uit. “Er is geen limiet aan hoeveel sessies je per dag kunt doen, zolang er maar middelen beschikbaar zijn. Als er te veel mensen verbonden zijn krijg je een bericht dat je het over een paar minuten nog eens moet proberen.”

Gebruikers hebben geen toestemming om de instellingen te veranderen. Microsoft maakt tevens de gebruikelijke kanttekening dat een sessie op afstand niet zo snel is als een lokale versie van de browser. Daarnaast is RemoteIE niet in staat interne URL"s of pagina"s achter een firewall te bezoeken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business