Nieuws

Bhaalu in beroep, trekt tijdelijk stekker eruit

Right Brain Interface gaat in beroep tegen de uitspraak van de handelsrechter in Antwerpen, maar trekt voorlopig wel de stekker uit het product.

Right Brain Interface, het bedrijf achter de cloudrecorder Bhaalu, gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank van koophandel in Antwerpen. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht.

De rechtbank had eerder deze week geoordeeld dat Bhaalu moet worden stopgezet, omdat het zonder toestemming van de Vlaamse zenders hun tv-signaal verdeelt. Het bedrijf verdedigde zich door te zeggen dat Bhaalu slechts een online videorecorder is waarmee je alleen programma’s kan opnemen waar je voglens je tv-abonnement recht op hebt, volgens het principe van de thuiskopie.

[related_article id=”160734″]

Maar de rechter ging daar in eerste instantie dus niet mee akkoord en Right Brain gaat nu in beroep tegen die uitspraak. In tussentijd is het bedrijf wel genoodzaakt om Bhaalu voorlopig stop te zetten. Doet het dat niet, dan kijkt het aan tegen een boete van 1.000 euro per gebruiker. De werking van de cloudrecorder wordt daarom binnen de 30 dagen stopgezet. Gebruikers zullen nog een e-mail ontvagen met de concrete details.

Ondertussen wil Right Brain in gesprek gaan met de zenders en tv-distributeurs om tot een overeenkomst te komen. "Indien operatoren het bhaalu platform onderhouden en zenders dit binnen het kader van het Vlaamse mediadecreet aanvaarden, mogelijkerwijze met bijkomende kosten voor de consument, hoeft bhaalu dus niet op een uitspraak van het Hof van Beroep te wachten," klinkt het in het persbericht. Vermoedelijk hebben we van Bhaalu dus nog niet het laatste gezien, al zal het in de toekomst mogelijk wel aan een duurdere prijs zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business