Nieuws

LG maakt productie oprolbare schermen goedkoper

LG maakt al even indruk met z'n flexibele displays. Nu begint het bedrijf met het gebruik van nieuwe processen en materialen om ze goedkoper te kunnen produceren.

LG’s flexibele displays – waaronder volgens geruchten een exemplaar dat kan worden opgerold – zullen binnenkort goedkoper worden: LG Display zal de productieprocessen en materialen gaan veranderen die worden gebruikt om de schermen te maken, zeggen onderzoekers bij het bedrijf.

Tijdens een presentatie op de 2014 International Workshop on Flexible & Printable Electronics in het Koreaanse Jeonju zei Kim Kyung-min, een researcher in LG Display’s R&D-centrum, dat het bedrijf koper en een zogenaamde roll-to-roll-technologie wil gebruiken om de kosten van het fabriceren van flexibele displaypanelen naar beneden te halen.

De panelen die gemaakt worden met de roll-to-roll-printmethode worden door twee rollen geleid tijdens de productie, waardoor LG schermen zal kunnen produceren die flexibeler zijn dan eerdere generaties. De methode haalt ook de productiekosten naar beneden, waardoor ook de eindprijs van de schermen zal dalen en de flexibele panelen interessanter worden voor klanten.

LG zal ook de huidige aluminium bedrading die het nu gebruikt in de displays vervangen door koper, dat opnieuw de kosten zal terugbrengen, de resolutie kan verhogen, en daarbij geen stoffen zal vrijgeven die schadelijk zijn voor mens of milieu. Dat laatste punt was eerder nog een probleem, omdat een aantal chemische eigenschappen van koper in het verleden hadden belet dat de technologie gebruikt werd.

Ondertussen blijft het gerucht staan dat LG de technologie al bezit om displays te bouwen volledig opgerold kunnen worden, maar wanneer die gecommercialiseerd zullen worden is nog niet bekend. Volgens insiders wil het bedrijf deze technologie gaan toepassen in tablets.

Eerder dit jaar toonde LG al een 18-inch flexibel OLED-paneel met een grotere flexibiliteit dan eender welke andere tablet van dat formaat.

displayflexibelkorealglg displaynieuwsprijsproductiescherm

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen