Nieuws

Duizenden Proximus-klanten zonder telefoon en internet

Vandalen hebben zaterdagavond lelijk huis gehouden in twee gebouwen van Proximus. Duizenden klanten zitten zonder telefoon en internet.

Duizenden klanten van Proximus, voorheen Belgacom, zitten zonder internet als gevolg van vandalisme aan twee gebouwen van de operator in Charleroi. Dat meldt RTL-TVI.

Het gaat meer bepaald om klanten in de omgeving van Gozée, Montigny-le-Tilleul, Ham-sur-Heure/Nalinnes, Nijvel, Gosselies en Ransart. Vandalen wisten binnen te breken in de gebouwen in Gosselies en Montignies-sur-Sambre, en knipten verschillende kabels door. Volgens Proximus-woordvoerder Jan Margot werd er niets gestolen.

“Onze technici gingen ter plaatse toen het alarm afging en zijn de verbindingen momenteel aan het herstellen,” zegt Jan Margot tegenover RTL-TVI. Omdat de technici kabel per kabel alles opnieuw moeten aansluiten, kan het enige tijd duren vooraleer de problemen helemaal zijn opgelost.

Naast particulieren werden ook de Bancontact-terminals van verschillende banken getroffen. Die zijn voorlopig niet meer toegankelijk en ook de alarmsystemen zijn buiten dienst. De politie heeft daarom de bewaking van de getroffen bankkantoren opgedreven en is een onderzoek gestart naar de inbraak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business