Nieuws

IT’ers missen voeling met mobiele technologie

Als het om trends in mobiele technologie gaat, blijken ontwikkelaars en IT-afdelingen niet dezelfde ervaringen te hebben.

IT-afdelingen hebben minder controle over de mobiele agenda dan ze denken. Dat suggereert nieuw onderzoek door Appcelerator en IDC Research.

Ontwikkelaars en IT-professionals rapporteren in het Mobile Trends Report immers drastisch verschillende ervaringen.

Maar liefst 66,9% van de IT-professionals beweert in het onderzoek dat ze de primaire driver van de mobiele agenda in hun organisatie zijn. Van de ondervraagde ontwikkelaars zegt echter 49,7% dat de individuele businessmensen degenen zijn met de controle.

[related_article id=”161563″]

Volgens Brad Hipps, vicepresident marketing van Appcelerator, de maker van een appontwikkelingsplatform, hebben mobiele ontwikkelaars een heel goede voeling met mobile. Hij suggereert dus dat het de IT-afdelingen zijn die het mis hebben.

HTML5 versus native
Andere datapunten in het onderzoek ondersteunen dat vermoeden. Zo rapporteren 70,6% van de IT-professionals een positieve ervaring met HTML5, terwijl maar 37,2% van de ontwikkelaars tevreden zijn over de technologie. Ontwikkelaars schakelen meer en meer over naar native appontwikkeling omdat dat een betere gebruikerservaring oplevert. IT-managers kijken echter vaak enkel naar de lijst van ondersteunde apparaten bij HTML5 (allemaal) en denken dat ze daarmee een goede keuze maken.

“IT’ers dachten vroeger dat ze het monopolie hadden”, zegt IDC vicepresident John Jackson. “Die dagen liggen achter ons.” Ontwikkelaars werken minder en minder samen met IT-afdelingen en richten zich rechtstreeks op de business. IT’ers denken dat ze de controle hebben, maar bieden oplossingen aan die geen voeling met de mobiele praktijk hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business