Nieuws

CyanogenMod op basis van Android Lollipop in de maak

Cyanogen en andere ontwikkelaars van custom ROMs werken aan nieuwe versies van hun alternatieve firmware, gebaseerd op Android Lollipop.

Nu Google de fundamenten voor Android Lollipop beschikbaar heeft gemaakt, zijn de ontwikkelaars van custom ROMs volop aan de slag gegaan om de nieuwe versies van hun alternatieve firmware van een Lollipop-smaakje te voorzien.

Naast CyanogenMod, één van de populairste custom ROMs op Android, zijn ook Paranoid Android en OmniROM de Android Open Source Project-build van Lollipop aan het tweaken met hun eigen toevoegingen en aanpassingen.

[related_article id=”161563″]

Het zal waarschijnlijk nog even duren vooraleer de eerste stabiele builds klaar zijn, maar het werk van deze ontwikkelaars zorgt er voor dat (een aangepaste versie van) Lollipop ook naar oudere toestellen zijn weg kan vinden. Naast de Nexus-lijn die door Google zelf wordt beheerd, zijn het vooral de recente vlaggenschepen die snel een officiële update mogen verwachten, te beginnen met de G3 van LG.

Met KitKat had CyanogenMod de ambitie om een vijftigtal toestellen te ondersteunen, waaronder ook een aantal apparaten die voor de officiële versie van Android KitKat uit de boot vielen. Bovendien krijgen de custom ROMs regelmatige updates. Ze bieden niet alleen een eigen thuisscherm en launcher, maar ook extra privacyfeatures en andere functionaliteit, die het soms niet tot de officiële Androidversie schopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business