Nieuws

Zet Windows 8-apps in een venster

Windows 10 maakt het eindelijk mogelijk om Windows 8-apps in een venster te draaien. Maar dankzij ModernMix hoef je daar niet eens op te wachten.

Windows 8 heeft best wat kritiek over zich heen gekregen met zijn tweeledige besturinggsysteem. De helft is gemaakt voor mobiele toestellen, waarop je meestal maar één programma tegelijkertijd gebruikt.

Windows 8-apps openen dan ook altijd in fullscreen, omdat het zo gaat op tablets en smartphones. De andere helft van het besturingssysteem is voor desktopgebruikers, die gewend zijn meerdere vensters open te houden om hun werk te doen. Vanaf Windows 10 wordt het mogelijk om ook apps in vensters te draaien, maar zolang het nieuwe besturingssysteem nog niet beschikbaar is, helpt ModernMix je uit de nood.

[related_article id=”160534″]

ModernMix is een programmaatje voor Windows 8 dat je helpt om het besturingssysteem weer wat dichter bij de klassieke, vertrouwde Windows-omgeving te krijgen. Het doet dat onder meer door apps in een venster te laten draaien. Dat alleen al maakt het voor mezelf en mijn desktop de prijs van vijf dollar waard. Je vindt ModernMix op https://www.stardock.com/products/modernmix. Installatie is redelijk simpel.

Wanneer je ModernMix opent, krijg je meteen het configuratiemenu voor je neus. Hier kan je voor elke app - of dat Mail is, dan wel Kaarten, Personen of Solitaire - kiezen of het in een eigen venster wordt geopend. Dat betekent dat  je die apps in hun splinternieuwe venster kan verhuizen, groter of kleiner maken, en kan afsluiten met een klik op de x-knop.

Leuk is dat je een verschil kunt maken tussen applicaties die je opent vanuit het Startscherm, en applicaties die je opent in het bureaublad. Is een van je gezinsleden ondertussen helemaal mee met de mobiele manier van werken, dan hoeft ie zich niet nog eens aan te passen. In het configuratiescherm kan je kiezen om nieuwe apps in fullscreen (zoals het was), in een groot venster of in een klein venster te openen. Je kan ook ModernMix melden dat je apps altijd wilt laten opstarten in hun laatst gebruikte setting.

In het tabblad "App settings" kan je nog per geïnstalleerde app je voorkeuren aangeven, als je dat wilt. Rechtsklik op een app die je vaak gebruikt en geef aan of het automatisch in een venster dan wel in een volledig scherm moet starten. Hetzelfde menu laat je trouwens een icoontje op het bureaublad zetten, zodat je idealiter nooit meer naar het Startscherm hoeft te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business