Nieuws

Netflix nu ook in hoge resolutie op iPhone 6 Plus

Videostreamingdienst Netflix heeft nu ook films en series in 1080p-resolutie voor Apples grootste smartphone.

De Netflix-app voor iOS kreeg gisteren een update waarmee ook iPhone 6 Plus-gebruikers video in 1080p-resolutie kunnen streamen.

Streams voor de kleinere iPhone 6 blijven beperkt tot 720 pixels, hoewel gebruikers op dat toestel net zoals op de 6 Plus ook meer content op hun scherm te zien zullen krijgen. Volgens een woordvoerder van Netflix is dit geen specifieke keuze van het bedrijf, maar kan de schermresolutie van de iPhone 6 gewoon geen 1080p-video ondersteunen.

[related_article id=”160734″]

iPad-gebruikers konden eerder al wel gebruikmaken van de high-rescontent; nu wordt het 5,5 inchscherm van de iPhone 6 Plus daar dus aan toegevoegd.

Netflix raadt gebruikers af het feature te gebruiken als ze niet minstens over een bandbreedte van 5 megabit per seconde beschikken, wat in de praktijk neerkomt op wifi. Aangezien de hogere-resolutiestreams ook zwaarder wegen wat dataverbruik betreft, lijkt het ons sowieso niet aan te raden om ze onderweg te bekijken, zelfs al beschik je over supersnelle 4G.

Het streamingbedrijf kondigde ook aan dat een groot deel van de catalogus, zeker die titels die uit het hogedefinitietijdperk komen, meteen in de verbeterde resolutie beschikbaar zal zijn. Series van Netflix-makelij, zoals Orange is the New Black en House of Cards, horen daar uiteraard bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business