Nieuws

Samsung: veel minder smartphonemodellen in 2015

De Zuid-Koreaanse techgigant wil de identiteit van zijn smartphones meer kans geven zich te vestigen. Het bedrijf gaat telefoons in de lage tot middensector goedkoper maken en high-endtoestellen nog meer innoveren.

Om weer overzicht te krijgen in de wirwar van verschillende smartphones, lanceert Samsung Electronics volgend jaar een kwart tot een derde minder modellen in vergelijking met dit jaar.

Dat zegt Robert Yi, onderdirecteur en hoofd van investeerderrelaties, tijdens Samsung Investors Forum 2014 in New York.

[related_article id=”161563″]

Veel mensen wezen erop dat Samsung in het verleden te veel verschillende modellen op de markt heeft gebracht, waardoor het lastig is de productidentiteiten goed te vestigen. Dit gaat ten koste van de merknaam.

Goedkope toestellen
Daarnaast heeft Samsung onlangs zijn toppositie in China over moeten geven aan Xiaomi omdat het bedrijf te laat reageerde op de prijsdaling op de zeer concurrerende markt voor goedkope en midrange-toestellen. De Zuid-Koreaanse techgigant heeft onlangs de Galaxy A in China uitgebracht om zijn verloren marktaandeel terug te winnen.

“Het verlagen van het modelnummer geeft ons de kans om ook de prijzen van de andere modellen te verlagen via massaproductie”, stelt Yi. “In de lage tot middensector is de prijs enorm belangrijk. Voor high-endtoestellen staat innovatie centraal.”

Xiaomi
Yi maakt van de gelegenheid gebruik om wat steken uit te delen naar Xiaomi. “Het is een mysterieus bedrijf, ik weet niet waar zij hun winst vandaan halen”, zegt hij over zijn grootste concurrent in "s werelds tweede grote markt. Daarnaast zet hij vraagtekens bij het beleid van Xiaomi om zijn producten alleen online te promoten en verkopen. Yi weet niet of deze strategie om kosten te besparen rendabel blijft.

“Wat ze goed hebben gedaan is een ervaring creëren die inspeelt op de behoefte van de Chinese consument”, geeft hij toe. “Maar ik weet niet of deze manier van werken ook buiten China aanslaat.”

Flexibele schermen
Yi belooft meer innovatie voor de topkant van de smartphonemarkt. “Voor dure smartphones zullen innovatieve factoren als flexibele schermen belangrijk zijn”, meent hij.

Lee Chang-hoon, die ook op het forum was, liet doorschemeren dat het gebogen scherm van de Galaxy Edge Note mogelijk een vervolg krijgt. “De voorkeur van de consument bepaalt wat er gaat gebeuren”, stelt hij. “Wij zijn bereid op basis van de behoefte een ontwerp te maken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business