Nieuws

Deze week: Negen kleine tablets doorgelicht en de slechte gok van Microsoft

We testten negen compacte tablets uitgebreid, en geven een terugblik op de moeizame eerste levensjaren van Microsofts Windows 8.

Op zoek naar een nieuwe tablet in het 7 of 8 inchformaat? We zetten de interessantste toestellen van het moment op een rij in deze vergelijkende test en selecteerden onze Keuze van de Redactie.

Met Windows 8 probeerde Microsoft voor het eerst een brug te vormen tussen tablets en klassieke pc"s, maar gebruikers waren allesbehalve tevreden. Waarom gokte de softwaregigant verkeerd?

[related_article id=”158256″]

De zes sterkste supercomputers ter wereld op dit moment draaien allemaal op Linux. Maar dat is dan ook zowat het enige wat ze gemeen hebben. Een overzicht van de snelste en krachtigste rekenaars op de planeet.

Apple rolde opnieuw een kleine update uit voor iOS 8. iOS 8.1.1 verhelpt een aantal bugs, maar moet het besturingssysteem vooral ook vlotter doen draaien op oudere toestellen zoals de iPhone 4s en iPad 2.

Sinds woensdag verkoopt Huawei de Ascend G7 en de Mate 7 ook in België. Van die laatste weten we al dat het een erg degelijk toestel is; van de Ascend G7 hopen we dat hij in de voetsporen van z’n voorganger treedt.

De meeste mensen maken er zich niet druk om, maar zonder netneutraliteit bestaat er geen vrij internet. Daar heeft niemand baat bij, zoals deze drie pornosterren proberen duidelijk te maken.

Volledig onafhankelijk van Microsoft, maar wel met een gloednieuw licentiemodel, heeft Nokia zijn allereerste Android 5.0 Lollipop-tablet gelanceerd: de Nokia N1. Inclusief geïntegreerde Z-Launcher.

Goed nieuws: computerwetenschappers hebben software ontwikkeld die onbekende virussen en malware herkent, en de aangerichte schade meteen automatisch kan herstellen.

De bekende winkelketen Hema ging deze week in Nederland van start met de verkoop van een smartphone- en tabletlijn onder eigen naam. Wij bekeken de apparaten van naderbij. Stellen deze goedkope toestellen iets voor?

Apple heeft de documentatie van WatchKit vrijgegeven aan app-ontwikkelaars, en daaruit valt veel af te leiden over de werking van de nieuwe Apple Watch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business