Nieuws

Telenet verhoogt prijzen vaste diensten in 2015

Telenet voert op 25 januari 2015 een tariefaanpassing door. Internet, vaste telefonie en digitale tv worden weer een beetje duurder.

Telenet heeft zonet een tariefaanpassing aangekondigd voor een aantal van zijn vaste diensten. De Mechelse kabeloperator zegt dat die verhoging nodig is omwille van een aantal gestegen kosten.

Telenet heeft het afgelopen jaar sterk geïnvesteerd. Recent kondigde het nog de Grote Netwerf aan, waarbij het zijn hele netwerkinfrastructuur gaat vernieuwen. Verder heeft de operator ook geïnvesteerd in content om zich beter te wapenen tegen de lancering van Netflix in België. Daardoor zijn de totale contentkosten met bijna 7 procent gestegen.

[related_article id=”158455″]

Die investeringen worden nu doorgerekend naar de klant. De prijswijziging komt neer op een stijging van 1,99 euro per maand voor Basic Internet + Digitale tv. Daarvoor betaal je nu 49,70 euro per maand, maar dat wordt vanaf 25 januari dus 51,69 euro per maand.

De triple play-pakketten (internet,vaste telefonie en digitale tv) Whop en Whoppa stijgen met 2,99 euro per maand. Vanaf volgend jaar betaal je respectievelijk 65,49 euro of 75,94 euro per maand, in plaats van de huidige 62,50 euro en 72,95 euro per maand.

Alle overige tarieven, waaronder de tariefplannen voor mobiele telefonie en on-demanddiensten, blijven ongewijzigd. Alle klanten zullen individueel op de hoogte worden gebracht van de wijzigingen.

Update 19:00: Naast de bovenvermelde prijsverhogingen laat Telenet weten dat ook de huur van de HD Digicorder stijgt van 8,35 euro naar 8,70 euro. Het kabelabonnement wordt eveneens een klein beetje duurder: 16 euro in plaats van 15,35 euro. Telenet nuanceert ook dat de prijsverhoging niet rechtstreeks te maken heeft met de Grote Netwerf of de komst van Netflix naar ons land. Het gaat om toegenomen kosten als gevolg van kleine verbeteringen en investeringen die doorheen het jaar gebeuren en een uitbreiding van de diensten in de bestaande productbundels. Verder heeft Telenet het afgelopen jaar duurdere contracten afgesloten met televisiezenders, waardoor de totale contentkosten omhoog zijn gegaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business