Nieuws

Hardwareplatform voor internet der dingen

Een nieuw Fins bedrijf probeert via Kickstarter fondsen los te krijgen voor een ambitieus hardwareplatform voor de ontwikkelaars van het internet der dingen.

Hardware is essentieel voor het functioneren van het internet der dingen (IoT). Maar die hardware bouwen is vaak duur en tijdrovend.

De snel groeiende Finse start-up Haltian, opgericht door een aantal voormalige Nokia-werknemers, wil van hardware het makkelijkste stukje van de puzzel maken met de Thingsee One, een opensource-hardwareplatform waar ontwikkelaars, bedrijven en amateurs hun eigen IoT-toestellen op kunnen bouwen. De Thingsee One lijkt wat op een kleine gps of een logge mobiele telefoon, maar is in feite een vernuftige machine die geprogrammeerd kan worden tot eender welk IoT-toestel.

[related_article id=”152275″]

Het concept werkt als volgt, legt Ville Ylläsjärvi, een van de oprichters van Haltian uit: “Normale hardwareprototypes moeten volledig geassembleerd worden voor ze gebruikt kunnen worden. Wij reduceren dit proces: je koopt een Thingsee One, ontwikkelt jouw applicatie of dienst ervoor, en je kan hem meteen testen met echte klanten in een echt gebruiksscenario.”

Om die belofte waar te maken heeft de Thingsee One een massa sensoren aan boord, van een gyroscoop tot een magnetometer en temperatuur- en vochtigheidssensoren. Daarnaast heeft een toestel een oledschermpje, een microSD-kaartslot en een micro-USB 2.0-poort, wifi, GPRS, Bluetooth 4.1 LE, en een flinke batterij van 1900 mAh onder de motorkap.

Allemansvriend

Wie een Thingsee One aanschaft, kan er meteen mee werken dankzij de toegewezen mobiele app, die zelfs niet technisch geschoolde amateurs de kans moet bieden een scenario in elkaar te knutselen. Het platform is echter ook klaar voor ontwikkelaars en bedrijven, die hun eigen toepassingen op de bestaande hardware kunnen bouwen en die hardware ook verder kunnen uitbreiden.

Als het project de nodige fondsen kan binnenhalen op Kickstarter – en het ziet er naar uit dat Haltian daarin zal slagen – gaat de Thingsee One in productie. Het bedrijfje geeft toe dat de software-frontend nog niet helemaal op punt staat, maar dat die geleidelijk aan steeds verder zal worden uitgebreid.

Kapstok

“Thingsee One is een goede kapstok waaraan bedrijven en mensen hun innovatie kunnen vastknopen”, zegt Ylläsjärvi. “De finesse van de gebruikservaring en de verschillende cases kunnen alleen ontstaan vanuit de ontwikkelaarscommunity. Je kan Thingsee natuurlijk voor allerlei doeleinden inzetten en je kan allerlei informatie winnen met het toestel, maar een Apple-achtig niveau van gebruikerservaring kan pas worden bereikt als ontwikkelaars hun eigen Thingsee One-oplossingen uitbrengen.”

De Kickstarter-campagne is goed op weg naar z’n doel van 99.000 dollar. Als je je steentje wil bijdragen of zelf aan de slag wil met een Thingsee One (249 dollar), dan kan je hier terecht.

haltianhardwareinternet der dingeninternet of thingsiotkickstarternieuwsnokiaplatformthingsee one

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals