Nieuws

Wat betekent bhaalu’s winterslaap voor zijn gebruikers?

Bhaalu houdt er even mee op. De dienst schikt zich naar het vonnis van de rechter die bhaalu als illegaal bestempelde. De beer is wel van plan een comeback te maken.

Schrijf bhaalu nog niet af. De dienst waarmee je uitgesteld televisie kon kijken en opnames kon streamen naar al je toestellen moet er van de rechter mee ophouden, maar plant een comeback in de nabije toekomst.

Bhaalu stuurde al zijn klanten een e-mail waarin de toekomst van het bedrijf wordt verduidelijkt. Eerst en vooral benadrukt het bedrijf dat het niet akkoord gaat met het vonnis van de rechtbank van koophandel te Antwerpen, maar zich er wel naar schikt. Die rechtbank had eerder beslist dat de activiteiten van bhaalu illegaal waren. De dienst zou gebruikmaken van signalen van onder andere TV Vlaanderen en Telenet zonder de toestemming van die laatste. Verder streamde bhaalu de opnames naar z’n klanten, waarvoor eveneens toestemming vereist moest zijn van de zenders.

[related_article id=”160734″]

Bhaalu zelf claimt dat iedere gebruiker met z’n eigen digitale tv-abonnement moet inloggen en dat er dus geen vuiltje aan de lucht is, maar de Antwerpse rechter was daar niet mee akkoord. Right Brain Inteface, het bedrijf achter bhaalu, hoopt samen te zitten met de zenders en operatoren om zo tot een oplossing te komen, maar in afwachting gaat de beer op het einde van de week in winterslaap.

Bhaalu-opnames zullen vanaf dan niet meer beschikbaar zijn. Betaalde lidmaatschappen worden gedurende die tijd bevroren. Ook een bhaalu Box of Stick worden in de toekomst tijdelijk gedegradeerd tot papiergewichten.

Vorig jaar schreef bhaalu nog in een blogpost dat het de aankoopprijs van de app, Box of Stick zou terugbetalen in het geval dat de cloudrecorder finaal als illegaal zou worden beschouwd, maar daar is voorlopig nog geen sprake van. Right Brain wil zo snel mogelijk met een oplossing komen en het aanbod heropstarten in een kader dat wel wettelijk verantwoord is.

Hoe het nieuwe bhaalu er zal uitzien blijft dus nog afwachten. De kans dat de zenders en providers de rechtszaak hebben aangespannen om de dienst goedkoper te maken lijkt in ieder geval niet groot. Gebruikers kunnen er in de tussentijd voor kiezen om lid te blijven van de bhaalugemeenschap of zich uitschrijven. Kiezen ze voor dat laatste, dan krijgen ze geen toegang meer tot hun tv-opnames. Wie zelf geen actie onderneemt, zal uiteindelijk automatisch worden uitgeschreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business