Nieuws

Samsung en Oculus sleutelen verder aan virtual reality

Samsung en Oculus gaan samen meer producten maken. Na een eerste succesvolle samenwerking verklapt de CEO van Oculus dat er meer zullen volgen.

“Meer gemeenschappelijke producten en een nauwe samenwerking.” Dat is wat er op de tafel ligt voor Oculus VR en Samsung, aldus de CEO van het eerstgenoemde bedrijf, Brendan Iribe. “We zullen nauw met Samsung samenwerken voor de ontwikkeling van nieuwe producten”, verklapte Iribe op de Startup Nations Summit in Seoul in Zuid-Korea.

Beide bedrijven hebben de lancering van de Gear VR om op terug te blikken. Die virtuelerealiteitsbril is een soort Oculus Rift-light waarbij je Samsungtelefoon dienst doet als scherm. In essentie gaat het om een geavanceerde versie van Google Cardboard. Wat er concreet op de tafel ligt wil Iribe niet kwijt, en ook Samsung weigert verder commentaar.

[related_article id=”160734″]

Galaxy Note 3
Feit is wel dat de samenwerking zich niet noodzakelijk hoeft te vertalen in een nieuw Samsunggadget. De Oculus Rift, die al sinds mensenheugenis in de ontwikkelingsfase zit maar volgend jaar eindelijk moet verschijnen, maakt in de meest recente ontwikkelingsprototypes immers gebruik van het scherm van de Note 3.

Dat Samsung zijn knowhow op het vlak van schermtechnologie aan Oculus zal lenen voor de finale versie van de VR-headset is dan ook niet ondenkbaar.

Project Beyond
Samsung kondigde van zijn kant enkele weken geleden Project Beyond aan: een 360°-camera die een hele omgeving in 3D registreert en de beelden doorstuurt naar een VR-bril. Dat Samsungs interesse in virtuele realiteit meer dan een bevlieging was, lijkt dus intussen wel duidelijk. Over de vraag of VR een hype is, dan wel een technologische ontwikkeling die zich zal inburgeren, boog onze redacteur zich vorige week.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business