Nieuws

LG aan de slag met eigen variant op Surface Pro

Ontevreden over de verkopen van zijn vorige hybride pc, gaat LG Electronics aan de slag met een nieuwe poging. Het systeem functioneert als een laptop wanneer het toetsenbord aangesloten is, anders is het een tablet.

LG Electronics is bezig met de ontwikkeling van een nieuw apparaat dat erg veel weg heeft van de Surface Pro 3 van Microsoft. Want het functioneert als een laptop wanneer het toetsenbord aangesloten is, en zonder toetsenbord is het een tablet.

Het hybride apparaat wordt aangedreven door Intels vierde generatie coreprocessor en beschikt over een SSD-schijf ter bevordering van de draagbaarheid en een langere batterijduur. LG overweegt tevens een touchpad te integreren in het toetsenbord, net zoals bij de Surface Pro 3.

Tab-Book
LG lanceerde in februari 2013 de Tab-Book. Een hybride pc van 11,6 inch op Windows 8.1 die gebruikt kan worden als tablet of laptop. Onder het aanraakscherm van de Tab-Book bevindt zich een uitschuifbaar toetsenbord. Dit verschijnt zodra de gebruiker op een knopje aan de zijkant van de Tab-Book drukt.

Afgelopen juni lanceerde de Zuid-Koreaanse techgigant een nieuwe generatie van de Tab-Book. Hierin werd Windows 8.1 verwisseld voor Android 4.2. Upgrades voor het besturingssysteem kwamen nadien niet, wat velen zagen als een halfhartige poging van LG om voet aan de grond te krijgen op de toch al verzadigde tabletmarkt.

Ontevreden over verkopen
LG is niet tevreden met het aantal verkopen van zijn huidige tabletlijn. Dat is in vergelijking met zijn smartphoneafdeling aanzienlijk lager. “De Tab-Bookverkopen zijn erg mager”, geeft een woordvoerder toe.

Verder weigert hij in te gaan op de geruchten over een nieuwe hybride computer. Daarom is het ook nog niet bekend wanneer het systeem op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business