Nieuws

Twee derde van iPhones en iPads op iOS 8 of hoger

Het is een traag proces, zeker voor Apple-begrippen. Maar na net iets minder dan vijftig dagen is zestig procent van de iPhone- en iPadgebruikers overgestapt op iOS 8.0 of iOS 8.1.

Het is een traag proces, maar uit de laatste cijfers van Apple blijkt dat inmiddels ruim 60 procent van de iPhone- en iPad-gebruikers gebruikmaakt van iOS 8.0/8.1.

Bijna twee derde van de mensen die wel eens de App Store bezoeken draaien op minimaal iOS 8 of hoger. Dat betekent ook dat een kleine 35 procent nog steeds vasthoudt aan iOS 7.

[related_article id=”158256″]

De laatste keer dat deze cijfers bekendgemaakt werden lag de adoptie van iOS 8 nog op 52 procent. Dat was eind oktober. In een maand tijd is er dus ruim 8 procent bijgekomen. iOS 7 haalde op zijn hoogtepunt een adoptie van 78 procent. Het nieuwste besturingssysteem van Apple heeft dus nog eventjes te gaan om dat te evenaren.

Obstakels
Er zijn verschillende obstakels waarom mensen hun iOS-apparaat niet naar de laatste versie upgraden. Het eerste probleem is dat de download vele gigabytes groot is. Deze moet via wifi binnengehaald worden. Voor mensen met een trage internetverbinding is dat erg lastig.

Dan heb je nog het feit dat je over veel vrije ruimte moet beschikken om de update te installeren. Hierdoor zien gebruikers zich gedwongen apps en bestanden weg te gooien. Afhankelijk van je hardware heb je tussen de 4,7 en 6,9 GB nodig. Dat is enorm veel, zeker voor apparaten met slechts 16 GB opslagruimte. Daar moet je de systeembestanden van iOS nog van afhalen.

Dit probleem kan verholpen worden door de update te installeren via iTunes op je pc of Mac, maar veel gebruikers verbinden hun iPhone of iPad niet langer met een computer.

Reputatieschade
Dan heb je nog de iOS 8.0.1-update die sommige iPhone 6-gebruikers veel schade berokkende. Door dit incident, hoewel het vrij beperkt was in omvang, liep de reputatie van Apple een flinke deuk op. Het bedrijf had een naam hoog te houden dat het probleemloze updates afleverde.

Het halen van 60 procent in net iets minder dan vijftig dagen is langzaam voor Apple, maar als je het vergelijkt met Android is het een prima prestatie. Android 4.4 KitKat, dat in oktober 2013 verschenen is, zit een jaar later pas rond de 30 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business