Nieuws

Software Autodesk gratis voor studenten wereldwijd

Softwaremaker Autodesk stelt zijn product beschikbaar aan de meer dan 680 miljoen studenten en opleiders op meer dan 800.000 scholen over de hele wereld.

December is de feestmaand bij uitstek waarin veel cadeautjes worden weggegeven. Autodesk doet daar ook aan mee.

Het Amerikaanse bedrijf kondigde gisteren op Cyber Monday aan dat het zijn professionele ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware gratis beschikbaar stelt voor studenten, leraren en academische instellingen wereldwijd. Ook de vlaggenschipsuite van cloudproducten, zoals het A360-samenwerkingsplatform en Fusion 360 voor 3D-printing.

Project van president Obama
Deze zet komt voort uit de verplichting die Autodesk eerder al is aangegaan met het ConnectED Initiatieve, een project van president Barack Obama dat in juni gelanceerd is. Het doel is om alle Amerikaanse studenten en scholen over te laten gaan op de volgende generatie software en netwerksnelheden. Ook Adobe, Apple en andere techgiganten uit Silicon Valley hebben zich aan het initiatief verbonden met financiële en technologische middelen.

Studenten binden
Autodesk gaat een stapje verder door zijn software niet alleen gratis beschikbaar te maken voor academische instellingen in de Verenigde Staten, maar aan de meer dan 680 miljoen studenten en opleiders op meer dan 800.000 scholen in 188 landen over de hele wereld.

Het is een slimme zet van het bedrijf. Door de software uit te delen aan studenten, raken zij direct vanaf hun schooltijd gewend aan het werken met het programma. Het idee hierachter is om toekomstige architecten, ontwerpers en engineers nu vast te binden aan Autodesk en ze nooit meer kwijt te raken als klant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business