Nieuws

Modulaire telefoon Google krijgt concurrentie

Circular Devices werkt aan de Puzzlephone. Een modulair toestel waarvan je het brein, het hart en de ruggengraat kunt veranderen. De verwachte verschijningsdatum is ergens in de tweede helft van volgend jaar.

;

Het lijkt erop dat Project Ara, de modulaire smartphone van Google, concurrentie krijgt. Circular Devices werkt al een tijdje aan de Puzzlephone, een eenvoudige Android-telefoon die je zelf verder kunt upgraden.

In plaats van dat hij losse onderdelen kan ontvangen is de Puzzlephone opgedeeld in componenten: het Brein (kernelektronica en camera), het Hart (accu en bijkomende technologie) en de Ruggengraat (lcd-scherm, speakers en de vorm).

Toekomstbestendig
Het toestel van Circular Devices is niet zo flexibel als de Ara, maar het belooft een slanker ontwerp dat toekomstbestendig is. Je kunt een module vervangen wanneer je een snellere processor wil, een nieuwe accu of andere functionaliteiten. Het doel is een basistoestel waarmee je zeker tien jaar vooruit kunt, in plaats van slechts twee of drie jaar.

Wie de Puzzlephone wil uitproberen hoeft niet lang te wachten. Als alles volgens plan loopt tenminste. Circular Devices is bezig met een prototype en hoopt het eindproduct in de tweede helft van 2015 te verschepen. Maar voordat het zover is heeft het bedrijf extra financiering nodig.

Daarnaast ondervindt de Puzzlephone zware concurrentie van Project Ara, een modulaire smartphone die ondersteund wordt door zowel Google als een flink aantal hardwarepartners. Toch is het goed te weten dat er een alternatief bestaat. Je hoeft je dus niet neer te leggen bij één aanpak op het gebied van mobiele modulaire computing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business