Nieuws

Teksteditor voor programmeurs

Het is bepaald niet handig om je scripts met Kladblok te schrijven. Dan ben je veel beter af met een tool als RJ TextEd: die heeft een aantal extra's ingebouwd die het coderen een stuk efficiënter kan maken.

In essentie zijn (x)html-, css-, php- en Javascriptcodes niks anders dan ‘plain text’-documenten ,die je dus ook met een simpele tekstverwerker als Kladblok kunt maken.

Niet zo heel handig, want zo’n tool komt je op geen enkele manier tegemoet om je code snel en accuraat op te maken. Dat is wel even anders bij RJ TextEd.

[download_file]

RJ TextEd kun je als een veredelde tekstverwerker voor platte tekst gebruiken, maar dan doe je absoluut onrecht aan de talrijke handigheden die zijn ingebouwd, met name naar het programmeren van (onder meer) (x)html, css, php en Javascript toe.

[related_article id=”160534″]

Om te beginnen voorziet het programma in het snel toevoegen van een reeks typische bouwblokken voor de geselecteerde scripttaal. Bij HTML bijvoorbeeld vind je knoppen om afbeeldingen en lijsten toe te voegen of het lettertype aan te passen, maar net zo goed ook een kleurenkiezer, een tabeleditor en een functie om de code te verfraaien en te valideren.

RJ TextEd herkent ook sleutelwoorden en tags, en maakt je code met behulp van ‘syntax highlighting’ meteen een stuk beter leesbaar. Stukjes code kun je bovendien met een muisklik in- en uitvouwen, wat een en ander overzichtelijker kan maken.

Het is ook perfect mogelijk verschillende stukjes code tegelijk te selecteren en te bewerken. Een zoek- en vervangfunctie – met ondersteuning van reguliere expressies – ontbreekt evenmin. Een ingebouwde voorbeeldweergave laat je de code alvast in je eigen browser bekijken, en dankzij de ftp-module heb je de afgewerkte code snel ook geüpload (voor zover je er niet voor kiest om die automatisch te laten synchroniseren). 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business