Nieuws

Versleutel je Dropbox-data

Een cloudopslagdienst als Dropbox mag dan handig zijn, weet wel dat de gegevens onversleuteld worden opgeslagen. SafeMonk zorgt ervoor dat je gegevens automatisch en stevig worden versleuteld.

Cloudopslagdiensten als Google Drive, OneDrive en Dropbox zijn erg populair, maar naar privacy toe zijn zulke services minder interessant. Het is immers een publiek geheim dat bepaalde (Amerikaanse) diensten ongestoord toegang krijgen tot die data.

SafeMonk zorgt er echter voor dat alle gegevens in je Dropbox-account automatisch worden versleuteld, met een stevig AES 256-bits algoritme.

[download_file]

Het klopt weliswaar dat Dropbox je gegevens onderweg versleutelt – zodat die onbruikbaar zijn voor wie er in zou slagen je verbinding te compromitteren – maar eens op de servers opgeslagen valt die encryptie weer weg. Tenzij je dus SafeMonk installeert, want die zorgt voor een automatische encryptie van je Dropbox-bestanden.

[related_article id=”161920″]

Na je registratie kun je SafeMonk downloaden en installeren. Meld je je de eerste keer aan bij SafeMonk, dan krijg je een herstelcode aangeboden. Je doet er verstandig aan die goed te bewaren: immers, mocht je ooit je wachtwoord vergeten dan is die code (volgens de ontwikkelaars) de enige manier om nog bij je data te geraken.

SafeMonk creëert automatisch een eigen submap (met de naam SafeMonk) in je Dropbox-map en alle gegevens die je hierin plaatst, worden automatisch versleuteld. Probeer je die data te benaderen zonder dat je op de correcte manier bij SafeMonk bent aangemeld, dan krijg je dus alleen maar onleesbare data te zien.

Ook al zijn je bestanden versleuteld, het blijft nog mogelijk die met andere gebruikers te delen. Voorwaarde is wel dat ook zij een account bij SafeMonk hebben en correct zijn aangemeld. Overigens krijg je wel bevestiging zodra een gebruiker op jouw invitatie is ingegaan en kun je op elk moment de deling (al dan niet tijdelijk) ongedaan maken.

SafeMonk laat zich eveneens bedienen vanuit een browser en is tevens beschikbaar als mobiele app, zowel voor iOS als voor Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business