Nieuws

Jimi Hendrix krijgt Wiko-telefoon

Wiko Jimmy, zo heet de nieuwste telg in Wiko's rock & roll familie van budgetsmartphones. De Jimmy onderscheidt zich van de andere rocksterren dankzij z'n schermgrootte.

Na Ozzy, Barry, Lenny en Iggy krijgt nu ook wijlen Jimi Hendrix de Wiko-behandeling. Met andere woorden: de rocklegende wordt vereeuwigd in een budgettelefoon. Of dat een mooi eerbetoon is dan wel een reden voor de gitarist om te draaien in z’n graf laten we in het midden. Wat we wel zeker weten is dat de Wiko Jimmy met een adviesprijs van 90 euro niet duur is.

Voor dat geld krijg je een vrij elementaire smartphone: vooraan zit een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 854 x 480 pixels en een 1,3 megapixel selfiecamera. Onder dat scherm vinden we een niet al te krachtige 1,3 GHz quadcore Cortex A7 en 4 GB aan opslagruimte. Het RAM-geheugen bedraagt een krappe 512 MB. Op die hardware draait Android 4.4 KitKat.

[related_article id=”161563″]

Dual sim
Aan de achterkant prijkt een 5 megapixelcamera. Verder krjgt de Jimmy, net zoals alle andere Wiko-telefoons, plek voor twee simkaarten. 4G ondersteunt de telefoon spijtig genoeg niet, een gemiste kans nu budget-LTE-chips op de markt verschijnen.

De Wiko Jimmy is beschikbaar in wit, zwart, pastelpaars, pastelblauw en pastelroze, net zoals de drugsgebruikende gitaarbijtende gitaargod (heel misschien) zou gewild hebben. Op het niet al te mannelijke kleurengamma na verschilt de Jimmy niet al te veel van de Lenny en andere budget-Wiko’s. Het grootste verschil is de schermgrootte. Wiko verkoopt heel wat toestellen onder de 100 euro, allemaal in verschillende formaten gaande van 3,5 inch tot 5.

Rockrivaliteit
De Jimmy vervangt de verouderde Iggy, wat de nog steeds levende mijnheer Pop ongetwijfeld graag zal horen. De nieuwe Wiko is op het gebied van functionaliteit identiek als z’n voorganger, maar op elk vlak net iets beter.

We namen de Jimmy nog niet onder handen, maar enkele andere budget-Wiko’s passeerden al wel op de redactie. Daarop gebaseerd kunnen we vermoeden dat de Jimmy z’n ding wel zal doen. Zelfs de goedkope Goa reageerde relatief vlot en kon multitasken, dus als je op zoek bent naar een veilige budgettelefoon met pastelkleurtjes en de naam van een rockster, dan is de Wiko Jimmy misschien wel iets voor jou.

De aandachtige lezer zal intussen gemerkt hebben dat de Wiko Jimmy er een andere schrijfwijze op nahoudt dan de Hendrix-variant. De pastelkleuren doen dan ook vermoeden dat het wel eens om Jimmy B kan gaan.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business