Nieuws

Deze week: Betwiste prijsverhogingen bij Telenet en talloze spionagepraktijken

De NSA, Facebook, Google - ze nemen het niet te nauw met jouw privacy. Telenet krijgt af te rekenen met tienduizenden ontevreden klanten, en wij gingen op zoek naar de beste smartphone in het middensegment.

De recent aangekondigde prijsverhogingen bij Telenet deden heel wat stof opwaaien bij ontevreden klanten. Terecht, zegt onze redacteur, want ze zijn rechtstreeks verbonden met het Belgische monopolieprobleem op de kabel.

De Amerikaanse inlichtingendienst ging op zoek naar zwakke plekken bij mobiele providers. En naar goede gewoonte was het geen onschuldige operatie: waar er geen bestonden, werden ze gecreëerd. België is het zwaarst getroffen in West-Europa.

[related_article id=”158578″]

Ook Google weet meer over je dan je denkt. Ooit al gehoord van Google location history? Het bedrijf weet steeds waar jij bent. Wij geven je vier voorbeelden van de spionagetactieken van de zoekgigant.

Rond de nieuwe gebruikersvoorwaarden van Facebook was deze week plots veel te doen. Wat kan het bedrijf over jou verzamelen? Wij geven antwoorden op de meest pertinente vragen.

De juiste smartphone kiezen is niet gemakkelijk. Ook in de prijsklasse tussen 200 en 350 euro proberen heel wat interessante exemplaren de show te stelen. Wij vergeleken zeven exemplaren en selecteerden onze keuze van de redactie.

Google Play Music heeft geen eigen applicatie voor computers – je muziek beluisteren moet dus via je browser. Tenzij je Google Music Desktop Player gebruikt, een uitstekende muziekspeler voor je online account.

Na de aanval op Sony Pictures moeten Amerikaanse bedrijven op hun hoede blijven voor uiterst onvriendelijke malware, zegt de FBI. Ook de betrokkenheid van Noord-Korea in het het hele verhaal is nog allesbehalve duidelijk.

Chrome is dan misschien wel de meest gebruikte browser, Firefox blijft vernieuwen. De recentste versie van de browser voegt onder andere videochatfuncties toe waarmee je kan bellen zonder account.

Google lanceerde deze week in alle stilte Android Lollipop 5.0.1. Deze eerste update moet onder andere voor Nexus 7-gebruikers een probleem verhelpen bij het kijken van video"s en filmpjes.

Het was een dag later dan gepland, maar om vijf na één vanmiddag heeft NASA de Delta IV-raket met Orion succesvol gelanceerd. Het ruimteschip ondergaat nu enkele tests en zal vanavond landen in de Oceaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business