Nieuws

Microsoft toont Windows 10 voor consumenten op 21 januari

Microsoft verklapt met een uitnodiging dat het de consumentenversie van Windows 10 op 21 januari zal voorstellen. Het event krijgt een livestream.

Microsoft plant een event op 21 januari waarbij het de consumentenversie van Windows 10 zal voorstellen. De softwaregigant stuurde uitnodigingen voor dat event naar een selecte groep Amerikaanse media waaronder onze ZDNet-collega’s. De uitnodiging vermeld niet expliciet dat de bijeenkomst over het consumentenluik van het besturingssysteem zal gaan, maar verschillende bronnen bevestigen dat wel.

Begin volgend jaar mogen we ons verwachten aan een presentatie van de vernieuwde Metro-interface. De telefoon- en tabletversie van het besturingssysteem, die zowel zal werken op mobiele toestellen met ARM als Intel onder de motorkap, is de spirituele opvolger van het weinig geliefde Windows RT-besturingssysteem. Het grote probleem van RT was de overbodigheid er van. De mobiele versie van Windows 10 moet dat euvel verhelpen door een grotere meerwaarde te bieden bij mobiele toestellen, en het bureaublad weg te nemen.

[related_article id=”161452″]

De desktop krijgen we bijgevolg naar alle waarschijnlijkheid niet te zien op 21 januari. Welke functies Microsoft wel zal voorstellen is niet duidelijk. Vermoedelijk komt Siri-concurrent Cortana wel aan bod. Bovendien zou het bedrijf een nieuwe technische preview beschikbaar stellen. De January Technical Preview wordt de derde update van de vroege testversie van Windows 10.

Volgens eerdere geruchten zit Microsoft nog steeds op schema met zijn plannen omtrent Windows 10. Als alles goed verloopt mogen we het besturingssysteem tegen het einde van de zomer of het begin van de herfst in de rekken verwachten. Na die datum zal Microsoft het OS wel blijven updaten, zoals dat met Windows 8 ook al het geval was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business