Nieuws

Mobistar geeft eerste gebruikers toegang tot kabelaanbod

De operator gaat van start met een testfase van zijn nieuwe diensten voor internet en digitale tv via de kabel, ter voorbereiding van een commerciële lancering.

Mobistar start met een testfase van zijn nieuwe vaste diensten en geeft de eerste klanten toegang tot het kabelaanbod voor internet en digitale tv.

Nadat eind 2013 de regulering voor de openstelling van de kabelmarkt werd afgerond, was Mobistar de eerste operator om een eigen aanbod uit te werken. Na een testperiode van een aantal maanden door medewerkers van de operator, krijgen nu de eerste externe gebruikers de kans om de nieuwe diensten uit te proberen. De eerste testpoule wordt gerekruteerd onder bestaande Mobistar-klanten uit het arrondissement Charleroi, maar zal nadien naar andere steden worden uitgebreid.

[related_article id=”160734″]

Tijdens deze testfase, die meerdere maanden zal duren, worden alle processen op vlak van bestelling, installatie, activatie, functionele werking en de kwaliteit van de diensten geoptimaliseerd. Mobistar zal op basis van de feedback uit deze testfase zijn kabelaanbod verder op punt stellen, met als doel om in de loop van 2015 een commercieel aanbod uit te rollen.

Aan een concrete datum voor de commerciële lancering wil Mobistar zich nog niet wagen. “De datum zal worden vastgelegd op het moment dat de groothandelsprijzen en alle operationele voorwaarden rond de diensten voor internet en televisie verbeterd zijn door de regulator zodat een nieuwe speler de markt kan betreden op een winstgevende manier,” klinkt het in een persbericht. Eerder vandaag raakte bekend dat Base Company een punt zet achter zijn triple play-aanbod Snow, vanwege de slechte marktomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business