Nieuws

Microsoft rolt Lumia Denim-update uit voor Windows Phone

Onder andere filmen in 4K en de spraakassistent Cortana worden vanaf nu ondersteund op een aantal Lumia-toestellen.

Microsoft is begonnen met het uitrollen van een nieuwe Windows Phone-update. De nieuwe versie van het OS heet Lumia Denim, en voorziet de Lumia 830, Lumia 930, Lumia Icon en Lumia 1520 onder andere van een significante camera-update.

Op deze toestellen is het met Lumia Denim mogelijk te filmen in 4K-kwaliteit door simpelweg langer op de cameraknop te drukken. De Camera-app is in Denim sowieso meer opgepoetst. Deze opent sneller en maakt sneller foto’s. Ook zijn er nieuwe algoritmes toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat foto’s er nog strakker uitzien.

[related_article id=”161452″]

Daarnaast zijn de features Auto HDR en Dynamic Flash toegevoegd, die het maken van een goede foto eenvoudiger moeten maken. Opvallend is dat het erop lijkt dat de update niet geschikt is voor de Lumia 1020, het toestel met de 41 megapixelcamera. 

Verder bevat Lumia Denim nog een aantal updates, waarvan de meest interessante is dat Cortana naar meer Windows Phones komt. De spraakassistent zal je nu ook gaan assisteren op de Lumia 930 en Lumia 1520.

Lumia Denim is vanaf vandaag beschikbaar in een aantal landen, maar nog niet in Nederland en België. Microsoft heeft een supportsite waarop je kan kijken of je Windows Phone geschikt is voor de update, en wanneer deze beschikbaar wordt. Volgens Microsoft wordt dat voor Nederland en België waarschijnlijk begin januari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business