Nieuws

De meest gelezen artikelen over Linux van 2014

Het Linux OS heeft in z'n vele verschijningsvormen altijd een mooie basis trouwe volgers gehad, en dat aantal neemt alleen maar toe. Dit zijn de populairste ZDNet-artikelen over Linux van het afgelopen jaar.

Het besturingssysteem met de pinguïn heeft vele verschijningsvormen, maar blijft voor de meeste computergebruikers een nobele onbekende.

De laatste tijd begint Linux echter langzaamaan z’n slechte imago – dat het enkel geschikt zou zijn voor programmeurs en andere techneuten, en niet voor de gemiddelde computergebruiker – af te schudden. Als immers zelfs Satya Nadella, CEO van Microsoft, na jaren van schimpen en schamperen plots toegeeft dat z’n bedrijf eigenlijk van Linux houdt, is het hek natuurlijk van de dam.

[related_article id=”158578″]

Dit zijn de meest gelezen Linux-artikelen van het afgelopen jaar.

Nieuwe oude bekenden en privacy-toppers

Veel mensen weten dan wel eerder weinig over Linux, interesse is er wel. Onze uiteenzettingen van de meest gebruikte Linuxsystemen en hun vermoedelijke marktaandelen en van de onverwachte gedaantes waarin de Linux-desktop aan populariteit wint, werd dan ook vlot door jullie gelezen. Ook meer praktisch gerichte artikelen, zoals het lijstje van apps die een Linux-machine in een perfect bruikbaar werkpaard veranderen, vielen in de smaak.

Daarnaast dragen onze Linux-minnende lezers privacy duidelijk hoog in het vaandel. Onze download van Linux Tails, de Linux-distro waarmee klokkenluider Edward Snowden er lang in slaagde de NSA mee om de tuin te leiden, kon op veel belangstelling rekenen. Terecht, want anoniemer dan Tails, dat automatisch volledig over het Tor-netwerk draait, wordt het vandaag niet.

Aangezien dit jaar ook Windows XP ten grave gedragen werd, moesten een heel aantal mensen op zoek naar een vervanger. Het idee om zo’n ouder toestel om te toveren tot een Linux Mint-machine werd duidelijk gesmaakt – het waren een aantal van de populairste Linux- én Windows-gerelateerde artikelen van het afgelopen jaar. We zijn dan ook erg benieuwd hoeveel van jullie er uiteindelijk mee zijn doorgegaan…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business