Nieuws

Datalekken in meer dan een derde Belgische bedrijven

Datalekken zijn niet voorbehouden voor grote Amerikaanse bedrijven. Eén op drie Belgische bedrijven had er in 2014 eveneens mee te maken.

Volgens onderzoek van Aon, een veiligheidsbeheerbedrijf, in verschillende landen in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, scoort België niet schitterend als het op digitale veiligheid aankomt, schrijft La Libre Belgique.

Een derde van de bedrijven wordt het slachtoffer van een datalek – meer dan in andere landen – en gezien een aantal bevindingen uit het onderzoek is dat niet bepaald verwonderlijk.

[related_article id=”161920″]

Zo blijkt uit de studie dat slechts één op vier raden van bestuur actief is bij een voorval van cybercriminaliteit. Bij twee derde van de bedrijven in ons land mogen werknemers (soms kritieke) bedrijfsgegevens gebruiken en bekijken op hun eigen toestellen, waar ze veel kwetsbaarder zijn dan in het (hopelijk beveiligde) bedrijfsnetwerk.

Wie dacht dat z’n gegevens bij een kleiner Belgisch bedrijf veiliger waren dan bij een grote speler, krijgt door deze studie helaas een koude douche.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business