Nieuws

Het jaaroverzicht van ZDNet

Op deze laatste dag van het jaar blikken we terug op wat ZDNet je in 2014 te bieden had, met ons persoonlijk jaaroverzicht.

We sluiten het jaar af met een terugblik op wat ZDNet je in 2014 allemaal te bieden had. Van het belangrijkste nieuws, over de beste reviews, tot de nuttigste tips en downloads. Je vind het allemaal terug in dit jaaroverzicht.

Januari: Cryptolocker gijzelt je pc

In januari dook het Cryptolocker-virus voor het eerst op in België. De ransomware sluipt binnen op je computer en houdt je bestanden gegijzeld tegen betaling. Hoe je jezelf hiertegen beschermt, legden we uit in dit artikel.

Verder verklapten we je tien verborgen trucs in Gmail, en hielpen we je op weg om het meeste uit je router te halen met deze tien tips.

Februari: Het probleem met Windows 8.1

In februari stelden we ons de vraag waarom zo veel mensen afhaken bij Windows 8.1. Microsoft wilde zijn besturingssysteem geschikt maken voor verschillende apparaten, maar dat heeft geleid tot een onnodige complexiteit.

We legden daarnaast ook uit hoe je zelf makkelijk de snelheid van je internetverbinding kan testen en selecteerden tien erg nutige gratis extensies voor Chrome.

Maart: Budgetsmartphones getest

In maart dompelden we ons onder in de wereld van de budgetsmartphones. We onderwierpen tien telefoons met een prijskaartje onder 200 euro aan een vergelijkende test en kozen onze favoriet.

We onderzochten tevens hoe je je Facebook-account voorgoed kan verwijderen en wierpen een blik op de reële levensduur van een harde schijf.

April: RIP Windows XP

In april namen we afscheid van een van de populairste besturingssystemen ooit. Microsoft trok officieel de stekker uit de ondersteuning van Windows XP, waardoor heel wat gebruikers genoodzaakt waren op zoek te gaan naar een alternatief.

Deze maand bekeken we ook Windows 8.1 Update van naderbij en gingen we aan de slag met de Samsung Galaxy S5.

Mei: Antivirus is dood, lang leve antivirus

In mei klonk uit de hoek van Symantec het doembericht dat antivirussoftware – in zijn huidige vorm – niet langer voldoende is om ons te beschermen tegen de huidige cyberbedreigingen.

Dat hield ons echter niet tegen om een aantal antiviruspakketten onder de loep te nemen. We gingen ook aan de slag met de opmerkelijke budgetsmartphone Ascend G6 van Huawei.

Juni: Apple onthult Yosemite

In juni was het Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC, waar naast iOS 8 ook Yosemite aan het publiek werd voorgesteld. Het nieuwe besturingssysteem voor de Mac typeert zich door een diepere integratie met iOS.

We gaven je ook tien handige programma’s om je pc te optimaliseren en tien tools om anoniem online te gaan.

Juli: Wat kan je met een Chromecast?

Sinds de zomer van dit jaar is Googles Chromecast ook bij ons beschikbaar. Je prikt de HDMI-dongle in je tv om vervolgens makkelijk content van je smartphone of tablet naar het grote scherm te “casten”. Wij gingen aan de slag met het gadget.

Deze maand hadden we ook tien nuttige apps die werken vanaf een USB-stick voor je klaar, en stelden we ons de vraag waarom zo weinig mensen Windows 8 gebruiken.

Augustus: Het geheim achter zwakke smartphonebatterijen

In augustus beten we ons vast in het geheim achter zwakke smartphonebatterijen. Onze smartphones zijn over de jaren even krachtig geworden als een goedkope laptop, maar op vlak van accuduur blijven ze ondermaats presteren.

Omdat we op de redactie grote fan zijn van veel waar voor je geld, namen we opnieuw een reeks budgetsmartphones onder de loep en bekeken we ook eens wat er te rapen valt in de prijsklasse 200 tot 400 euro.

September: Netflix landt in België

September werd gedomineerd door de lancering van Netflix in België. We verzamelden alles wat je moet weten over de videostreamingdienst voor je begint te kijken in dit handige overzicht.

We hielpen je eveneens met de update van je iPhone of iPad naar iOS 8, en onze redacteur legde in duidelijke taal uit waarom hij nooit een nieuwe iPhone 6 zou kopen.

Oktober: Windows 10 onthuld

In oktober maakte Microsoft een eerste testversie van het nieuwe besturingssysteem Windows 10 beschikbaar. Wij installeerden het op één van onze computers voor een eerste indruk.

We gaven je ook nog een sluwe tip om het aanbod op Netflix te verdubbelen en brachten in kaart welke Androidtoestellen een update naar het nieuwe Lollipop mogen verwachten.

November: Van Android naar iOS

In november gaven we een van onze redacteurs, een verstokt Androidgebruiker, een iPhone 6 in handen. Pure horror of toch een openbaring? Je leest het in zijn uitgebreide verslag.

We hadden ook nog een download voor je klaar om je pc op spionagesoftware te scannen en maakten een lijstje van de meest batterijvretende apps op Android.

December: Google weet wat je uitspookt

Ooit al gehoord van Google location history? De internetgigant weet meer over je dan je denkt. We haalden in dit artikel vier voorbeelden aan om dat te illustreren.

December was eveneens de maand waarin Telenet zijn nieuw entertainmentaanbod Play heeft gelanceerd en bakken kritiek over zich heen kreeg vanwege een prijsstijging voor zijn vaste diensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business