Nieuws

iPhone is populairste kersttelefoon

De iPhone was met grote voorsprong de populairste telefoon met kerstmis. Lumiatoestellen behalen een verrassende derde plaats

51,3 procent van alle geactiveerde smartphones deze kerstperiode waren iPhones. Mobiel analysebureau Flurry maakt er al enkele jaren een gewoonte van de telefoonactivaties in de eindejaarsperiode op te volgen, en dit jaar gaat de overwinning naar Apple. Flurry volgt meer dan 600.000 apps en kan daar uit afleiden welke nieuwe toestellen voor het eerst worden aangezet met kerstmis.

Samsung staat slechts op de tweede plaats met 17,7 procent van de geactiveerde telefoons, verrassend genoeg gaat de laatste podiumplaats naar de Lumia-toestellen van Microsoft met een verdienstelijke 5,8 procent. Microsoft zet met zijn Lumia-toestellen sterk in op budgettelefoons en die strategie lijkt haar vruchten af te werpen. Als het bedrijf de stijging kan verzilveren in het komende jaar is dat goed nieuwe voor het mobiele Windows-ecosysteem, dat vandaag omwille van de beperkte gebruikers maar op weinig interesse van ontwikkelaars kan rekenen.

[related_article id=”158256″]

Sony en LG vervolledigen het lijstje met respectievelijk 1,6 en 1,4 procent. Xiaomi, Huawei en HTC zijn de grote afwezigen in de top 5. Een mogelijke verklaring is dat kerstmis daar minder gevierd wordt dan bij ons of in de VS, waar de feestdag voor een fixe boost in de telefoonverkoop zorgt. De resultaten van Flurry staan alleszins haaks op het marktaandeel van de fabrikanten doorheen het jaar, waar Samsung de plak zwaait en de Chinese fabrikanten meer dan goed vertegenwoordigd zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business