Nieuws

Palm maakt een comeback

De Chinese fabrikant TCL heeft de merknaam Palm gekocht en wil er de Westerse markten mee veroveren. Met welke producten, is voorlopig nog niet bekend.

Palm, ooit een legendarische naam in de smartphonewereld, krijgt een tweede leven. Het Chinese bedrijf TCL heeft de rechten op de merknaam gekocht.

Palm was een van de vroegste producenten van smartphones met onder meer de Treo en Pilot en maakte later de Pre die op het WebOS-besturingssysteem draaide.

[related_article id=”161563″]

TCL zal een nieuw bedrijf in Silicon Valley oprichten dat Palm-producten gaat maken, waarschijnlijk smartphones, al is daar nog niets over bekendgemaakt. Daarvoor zal ook heel wat input van consumenten en Palm-fans gebruikt worden. Volgens het bedrijf gaat het zelfs over het grootste "crowd sourced"-project in de sector.

Naamsbekendheid opbouwen
TCL probeert al langer naamsbekendheid op te bouwen in het Westen. Het bedrijf is vooral bekend voor zijn zeer goedkope televisietoestellen, maar heeft ook al een mobiele divisie die telefoons maakt onder de naam Alcatel One Touch. Door de Palm-naam te gebruiken, hoopt de onderneming bij meer consumenten een belletje te laten rinkelen. Hoe de Palm- en Alcatel-merknaam zich onder de hoede van TCL gaan verhouden, is nog koffiedik kijken.

De overname van de Palm-merknaam doet denken aan de acquisitie van Motorola door het eveneens Chinese Lenovo. Ook daarbij was de merknaam een van de hefbomen om tot succes in Europa en de Verenigde Staten te komen. Een groot verschil is natuurlijk wel dat Palm al enkele jaren failliet is, terwijl Motorola ten tijde van die overname nog volop actief was.

Nostalgie troef
TCL hoopt blijkbaar ook een graantje mee te pikken van nostalgische smartphoneliefhebbers: “Palm is altijd een merk geweest dat gepaard ging met heel wat genegenheid en emoties”, zo lieten de Chinezen weten in een verklaring.

TCL koopt de Palm-naam over van HP, dat Palm in 2010 overnam. HP had ooit plannen om het WebOS-systeem op een hele reeks producten in te zetten (tot printers toe), maar besloot al heel snel om die plannen ook weer te begraven.

WebOS zelf zal TCL waarschijnlijk niet kunnen gebruiken, dat is nu eigendom van LG dat het inzet om zijn smart tv’s aan te sturen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business