Nieuws

Proximus en KPN stappen in internationaal IoT-verbond

KPN en Proximus zetten zich schrap voor het internet der dingen. Daarvoor stappen ze in een internationale samenwerking voor de ontwikkeling van een universele standaard.

CES speelt zich misschien wel af in Las Vegas maar dat wil niet zeggen dat er geen lokaal nieuws te rapen valt. Ook Proximus en KPN laten immers van zich horen op de beurs en wel dankzij de oprichting van de LoRa Alliance. LoRa staat voor Low Power Wide Area, een energiezuinige netwerktechnologie die verschillende toestellen op batterijen met het internet der dingen moet verbinden.

De alliantie heeft als doel een standaard voor de radiotechnologie te verzorgen, zodat toestellen en operatoren over de hele wereld netjes met elkaar kunnen spelen. Met LoRa kan je sensoren op lange afstand in het oog houden en eventueel zelfs toestellen bedienen. Aan de ‘dingen’-kant van het Internet der Dingen maken onder andere IBM, Semtech, Microchip en Cisco deel uit van het verbond. Langs de kant van de telenetoperatoren voegt het Belgische Proximus zich samen met het Nederlandse KPN (moederbedrijf van Base) zich bij internationale spelers zoals Swisscom, Biuygues Telekcom en SingTel.

In het kader van meer zielen en meer vreugden, maar vooral ook een grotere kans op een universele standaard, is iedereen welkom bij het LoRa-verbond, zowel telecomoperatoren als aanbieders van toepassingen. Met de samenwerking zijn Proximus en KPN niet de eersten die zich schrap zetten voor een explosie in het IoT. Zo gaat ook Intel er volledig voor, onder andere dankzij een samenwerking met Samsung. Verder steken steeds meer interessante standaarden zoals IFTTT en de Z Wave de kop op. Het ziet er naar uit dat het niet lang meer zal duren voor echt alles met alles verbonden is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business