Nieuws

Youtube gaat virtual reality-video aanbieden

Youtube zal binnenkort ondersteuning bieden voor 360 graden-video's en springt zo mee op de rage van virtual reality die stilaan op gang komt.

Volgens Gizmodo heeft Google bevestigd dat Youtube binnenkort ook ‘ronde’ video’s zal ondersteunen, gemaakt met 360 graden-camera’s.

Die camera’s poppen de laatste tijd steeds vaker op: denk maar aan de Ricoh Theta, Kodak SP360, Giroptic 360cam, en de Bublcam. Alle beelden die je met die en andere toestellen maakt, zal je binnenkort met je vrienden kunnen delen via Youtube.

[related_article id=”160734″]

Details zijn nog niet bekend; zo is het maar de vraag of Youtube erin zal slagen om de bestanden van de nog zeer diverse 360 graden-camera’s allemaal even goed te laten werken, al lijkt dat wel het doel te zijn. Ook is nog niet helemaal duidelijk wanneer we het nieuwe feature op de website mogen verwachten. Een statement van een woordvoerder van de videosite heeft het over “een uitrol in de komende weken”.

360 graden-video’s worden nog vaak aanzien als een gimmick, maar met de opkomst van toepassingen voor virtuele realiteit – inclusief Googles eigen Cardboard-bril – kunnen ze wel degelijk een meerwaarde betekenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business