Nieuws

WhatsApp blijft groeien ondanks overname door Facebook

Drie maanden na de overname door Facebook blijft WhatsApp één van de populairste mobiele berichtendiensten ter wereld en stijgt het aantal gebruikers gestaag.

WhatsApp, een van de populairste berichtenapps, groeit nog steeds.

Het gelijknamige bedrijf achter de app waarmee mensen berichten sturen over het internet laat weten dat 700 miljoen mensen de app nu maandelijks gebruiken. In augustus 2014 waren dat er nog 600 miljoen. Al die gebruikers versturen samen zo’n 30 miljard berichten per dag, zei CEO Jan Koum in een post op Facebook.

[related_article id=”161563″]

Daarmee is WhatsApp een van de grootste sociale netwerken op dit moment; Twitter heeft bijvoorbeeld maar 284 miljoen actieve gebruikers, en Instagram 300 miljoen. Facebook, nu het moederbedrijf van WhatsApp, heeft er 1,3 miljard en blijft de grootste. Het bedrijf wilde niet zeggen hoeveel van de gebruikers van WhatsApp betalen voor de dienst.

Deze cijfers kunnen Facebook misschien helpen om de morrende investeerders de mond te snoeren; er wordt gezegd dat een aantal aandeelhouders vraagtekens zetten bij de overnamestrategie van Zuckerberg. WhatsApp was dan ook niet goedkoop: Facebook betaalde 19 miljard voor de deal, wat het tot één van de duurste overnames in de geschiedenis van Silicon Valley maakt.

Die overname schoot in eerste instantie bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat omdat ze hun privacy als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. Er werd even gevreesd voor een massaal vertrek van WhatsaApp-gebruikers naar andere diensten - Telegram zag in de periode na de bekendmaking van de overname een sterke groei - maar blijkbaar zijn de meeste gebruikers dus erg honkvast en laten ook nieuwe gebruikers zich niet afschrikken door moederbedrijf Facebook.

Zuckerberg is gekend om z’n mening dat de acquisities van Facebook, zoals Instagram en WhatsApp, maar echt op eigen benen kunnen staan en winstgevend worden als ze aan een miljard gebruikers komen. Vorig jaar kondigde hij nog aan dat hij van een aantal diensten verwacht dat ze dat target in de komende vijf jaar zouden kunnen bereiken; de opdracht voor WhatsApp daarbij was om in de tussentijd zo veel mogelijk break-even te draaien.

In de post van deze week beloofde Koum ook dat zijn team de app zal blijven verbeteren. Zo werd eind vorig jaar nog een encryptiefeature toegevoegd aan de Androidversie van WhatsApp, om te vermijden dat berichten gehackt of gevolgd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business