Nieuws

Netflix ontkent dat het VPN-diensten blokkeert

Er zouden geen restricties ingevoerd zijn die het onmogelijk maken voor Europeanen om de Amerikaanse Netflix te bekijken. Dat zegt Netflix zelf.

“Categoriek fout”. Zo omschrijft Netflix eerdere berichten dat het bedrijf begonnen is met het blokkeren van zijn Amerikaanse dienst voor mensen buiten de Verenigde Staten.

Netflix is beschikbaar in bijna 50 landen, maar die hebben allemaal een verschillend aanbod aan series en films, afhankelijk van de licentieovereenkomsten die het bedrijf lokaal afsloot. Om die regiofilters te omzeilen, grijpen heel wat gebruikers naar een VPN of andere software om hun IP-adres te maskeren. Dat druist in tegen de gebruiksvoorwaarden van Netflix, maar wordt momenteel niet actief bestreden.

[related_article id=”160734″]

Tijdens een rondetafelgesprek op de CES heeft Neil Hunt van Netflix gezegd dat de politiek van het bedrijf rond het gebruik van zulke VPN’s niet veranderd is en dat de truc nog altijd werkt. Volgens zijn collega Cliff Edwards heeft de media “een enkele claim opgepikt en die claim was bovendien verkeerd”.

Wel is het zo dat de werking van de Androidapp werd gewijzigd. "In de Androidapp hebben we een failsafe ingebouwd, zodat we kunnen terugvallen op de Google DNS bij een DNS timeout. Dat is niet bedoeld om mensen weg te sturen van een VPN, maar om de applicatie meer robuust te maken," aldus Hunt.

Wereldwijde aanpak
Netflix werkt ook steeds meer aan een wereldwijde aanpak, zegt Hunt. Het bedrijf probeert almaar vaker de wereldwijde rechten voor zijn programma’s te bekomen. En niet alleen voor de content die het zelf maakt, maar ook voor de gelicencieerde programma’s.

Voor House of Cards, een serie die Netflix nochtans mee produceerde, liggen bijvoorbeeld de Australische rechten bij een derde partij (Foxtel). “Dat soort gevallen moeten een historische voetnoot worden”, aldus Hunt.

Nieuwe interface
Netflix kondigde op de CES ook aan dat het aan een compleet nieuwe interface werkt voor zijn tv- en pc-app. Die moet zich meer gaan gedragen als de app op smartphones en krijgt een grafische oppoetsbeurt. De nieuwe look wordt al bij een aantal abonnees getest om te kijken of hij in de smaak valt. Als dat zo is, wordt hij medio dit jaar breder uitgerold.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business