Nieuws

Mysterieuze smartwatch Audi en LG draait op Open webOS

LG en Audi maakten samen een fraaie smartwatch, en het prototype is te bezichtigen op CES. Verassing: het toestelletje draait niet op Google Wear, maar op Open webOS - denken we.

Op de stand van automerk Audi op CES vond het aanwezige journaille een interessante verrassing: een hagelnieuwe smartwatch van LG.

Er is nog niet veel bekend over deze nieuwe smartwatch. Het ding heeft nog geen officiële naam en LG houdt de lippen stijf op elkaar. Of geeft op z’n minst geen duidelijke informatie: eerst liet het bedrijf aan AndroidCentral weten dat het prototype dat op de Audi-stand getoond werd op een aangepaste versie van Android Wear draaide, maar vervolgens kon de website aantonen dat het wel degelijk over een webOS-interface ging.

[related_article id=”161563″]

Dat is interessant in het licht van een aantal eerdere aankondigingen. De Chinese producent TCL liet eerder deze week weten dat hij van plan is om het merk Palm, dat werd stopgezet in 2011 na de overname door HP, nieuw leven in te blazen. LG kondigde dan weer aan dat het van plan is om webOS te gaan gebruiken voor wearables. Hoewel het merk het zelf ontkent, lijkt het er dus op dat dit mysterieuze horloge daar een eerste prototype van is.

LG liet wel vallen dat het om een prototype van een speciaal voor Audi ontworpen model ging.

Veel vraagtekens

Het uurwerk ziet er in elk geval al fantastisch uit: roestvrij staal, een leren bandje, saffierglas en een algemene stijl die wat lijkt op een chiquere versie van de knappe G Watch R. Volgens de graveringen aan de achterkant is het uurwerk ook waterdicht, een eigenschap die je vandaag bij de meeste smartwatches mag verwachten. Het saffierglas is dan weer een primeur en maakt het toestelletje meteen een stuk steviger.

De software lijkt van stijl erg op Android L, maar volgens het interne infomenu gaat het wel degelijk om een versie van Open webOS. In datzelfde menu viel nog wat extra informatie te rapen: zo heeft het uurwerk LG W als voorlopige naam, en wordt er waarschijnlijk gebruikgemaakt van de Snapdragon 400-processor die je ook in vele andere smartwatches terugvindt. Ook is er in de instellingen een Sounds-kopje te vinden, wat aanduidt dat dit uurwerk misschien over een luidspreker beschikt.

Het uurwerk komt voort uit een samenwerking met Audi en het mag dus niet verassen dat je een aantal Audi-specifieke functies in het horloge terugvindt. Zo is er naast de gebruikelijke applicaties – telefoon, berichten, muziek, kalender, en e-mail – een toegewezen Audi-app waarmee je verschillende onderdelen van een gekoppelde wagen kan bedienen en hem zelfs kunt openen met NFC. Verder zijn ook een aantal apps uit LG’s eigen stal van de partij, zoals Voice Memo, Q Voice, Remote Shutter en Find My Phone, en een “LG Health W”-applicatie.

Of deze mysterieuze smartwatch voor consumenten op de markt zal komen valt nog af te wachten, maar zo ja valt alvast te hopen dat het uiteindelijke resultaat er even stijlvol en premium uitziet als dit prototype.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business