Nieuws

Uber wordt ook verhuisdienst

Uber test een nieuwe dienst waarmee je grote goederen kan laten vervoeren. UberCargo werkt volgens hetzelfde principe als de taxidienst.

Taxidienst Uber breidt zijn activiteiten uit. Onder de naam UberCargo biedt het voortaan ook een vervoersdienst aan voor grote spullen. Denk aan een matras, surfplank, groot huisdier of wat dan ook. Hoewel het in principe de bedoeling is dat de eigenaar zijn goederen zelf in het busje of de vrachtwagen plaatst, kunnen de chauffeurs eventueel ook helpen.

De kosten voor UberCargo zijn gebaseerd op de tijd en afstand die je aflegt. Daarom verschilt het per keer. Uber is de nieuwe dienst aan het testen in Hong Kong, maar de kans is groot dat later ook andere landen er gebruik van kunnen maken.

UberCargo werkt nagenoeg op dezelfde manier als de taxidienst van het bedrijf. Klanten bellen een UberCargo-chauffeur om een afspraak te maken. Dan geven ze de bestemming door en laden de spullen in de wagen. Gebruikers hebben de mogelijkheid om mee te rijden met hun goederen of om de rit te volgen via de UberCargo-app.

Problemen
Uber kende de afgelopen maanden de nodige problemen. De diensten van het bedrijf zijn verboden in diverse steden over de hele wereld, een paar chauffeurs zijn gearresteerd en worden beschuldigd van verkrachting en er zijn landen die zeggen dat het een illegaal hulpmiddel voor reizigers is.

De meeste klachten komen van taxibedrijven die Uber als bedreiging zien. Nu het bedrijf een vervoersdienst toevoegt, is de kans natuurlijk groot dat logistieke ondernemingen ook gaan klagen. Tot nu toe gaat Uber tegen elke klacht in en blijft het volhouden dat de activiteiten legaal zijn. Als je dat in ogenschouw neemt is de kans klein dat logistieke bedrijven indruk maken wanneer ze beginnen te klagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business