Nieuws

Patent: Apple wil bewust buigende telefoon maken

Apple heeft een patent verkregen op technologie die het pad kan effenen voor een volledig flexibele smartphone.

Wat als je telefoon geen beschermend hoesje nodig had, en hij niet stuk ging als je hem liet vallen? Wat als je een grote smartphone als de iPhone 6 Plus gewoon kon dubbelvouwen en in je broekzak steken?

Zo’n telefoon bestaat nu natuurlijk nog niet, maar Apple heeft net een patent gekregen waarmee een toekomstige iPhone zich meer zou gaan gedragen als een plakje siliconen dan als metaal en glas.

[related_article id=”158256″]

De patentaanvraag droeg de titel Flexible electronic devices en omschrijft een handset waarvan een aantal componenten flexibel zijn en dus in verschillende stabiele houdingen kunnen worden geplaatst. De flexibele componenten zouden het scherm, batterij en montageplaat zijn, en andere onderdelen die de flexibele zones van het toestel zouden kunnen vergroten.

Zo’n flexibel toestel zorgt meteen voor heel wat nieuwe mogelijkheden. Allereerst zou het nieuwe perikelen met gebogen telefoons vermijden, omdat het toestel zou kunnen worden dichtgevouwen voor opslag in een broekzak. Maar het zou ook voor een volledig nieuwe manier om een telefoon te bedienen kunnen zorgen. Een draai aan het toestel zou het aan of uit kunnen schakelen, een app openen, of het volume wijzigen.

Het hypothetische toestel zou ook de oude valtest van Nokia doorstaan; flexibele toestellen zouden logisch gezien veel beter bestand zijn tegen klappen dan de rigide exemplaren van vandaag, omdat ze kunnen vervormen om de impact op te vangen – en belangrijker, daarna ook terug kunnen plooien naar hun oorspronkelijke toestand.

De precieze materiaalkeuze wordt in het patent behoorlijk vaag gelaten.

Het is niet de eerste keer dat een patent voor flexibele toestellen of onderdelen wordt goedgekeurd. Ook Apple zelf heeft al eerder zulke patenten verkregen. Voorlopig hebben we echter nog maar weinig praktische toepassingen van de technologie in toestellen gezien – benieuwd of dat binnenkort zal veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business