Nieuws

Samsung start productie 8 Gb GDDR5

Samsung start als eerste bedrijf ter wereld met de massaproductie van bliksemsnel 5 Gb GDDR5-geheugen. Het bedrijf wil zo tegemoet komen aan de eisen van 4K-toepassingen.

Het marktaandeel van Samsung in smartphoneland mag dan wel teruglopen, de Koreaanse multinational is thuis in heel wat andere markten. Zo neemt het bedrijf de leiding in de productie van bliksemsnel grafisch geheugen. De elektronicagigant kondigde zopas aan begonnen te zijn met de massaproductie van 8 Gigabit GDDR5-DRAM, een wereldprimeur.

Grafisch geheugen heeft een flinke boost nodig dankzij de groeiende populariteit van 4K. Geheugen dreigt de flessenhals te worden, zowel in traditionele computertaken als grafische bewerkingen. Nu de standaardresolutie plotsklaps van Full HD naar het vier maal hogere Ultra HD-verschuift moet de rekenkracht mee kunnen, en daar is volgens Samsung sneller ram-geheugen voor nodig.

Vier keer sneller

GDDR5 is al een tijdje de standaard voor RAM-geheugen in grafische kaarten. RAM-latjes in je computer zijn hoogstwaarschijnlijk nog DDR3, tenzij je een splinternieuw X99-moederbord van Intel hebt, dat overweg kan met de al even nieuwe DDR4-latjes. Samsungs nieuwe GDDR5-geheugen is het snelste ooit met een data input- en outputratio van acht gigabit per seconde per pin, vier keer sneller dan klassiek DDR3-geheugen. Het nieuwe geheugen werd geproduceerd op 20 nanometer. Samsung gebruikt het proces nu voor alle markten, van server en mobiel tot grafisch.

Twee van de nieuwe supersnelle chips volstaan om twee GB aan grafisch geheugen te maken, in tandem goed voor het verwerken van 64 GB aan grafisch materiaal per seconde. “We verwachten dat ons 8 Gb GDDR5-geheugen de best mogelijke grafische geheugenoplossing zal bieden voor fabrikanten”, aldus Joo Sun Choi van Samsungs geheugenafdeling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business