Nieuws

Gelekte Companion-app onthult functies Apple Watch

De Companion-app voor de aankomende Apple Watch werd gelekt, en geeft allerlei allerlei features van Apples slimme horloge prijs.

Apple houdt de lippen stijf op elkaar als het over details omtrent de Apple Watch gaat, maar uit de begeleidende iPhone-app valt al heel wat info af te leiden.

9to5Mac kon beelden van de onafgewerkte Companion-app bemachtigen. In die applicatie worden alle instellingen voor de Apple Watch en z’n interactie met een iPhone samengebracht, en net daarom bevat de software allerlei informatie over de features en werking van Apples smartwatch.

[related_article id=”158256″]

Zo zullen Apple Watch-gebruikers de applicaties op hun homescreen kunnen ordenen op hun iPhone en kan er indien gewenst een monogram of beurskoersen geïntegreerd worden in de klok.

Berichten zullen zich gedeeltelijk gedragen zoals op de iPhone, maar omdat de Watch geen toetsenbord heeft kan de dragen enkel antwoorden via spraak – ofwel als gesproken bericht, ofwel als getranscribeerde tekst. Het is echter ook mogelijk om een aantal standaardantwoorden in te geven, die je kan beheren via de app.

De Watch zal ook beschikken over een set accessibility-features, grotendeels gelijk aan die in iOS, en er zijn de nodige beveiligingsfeatures ingebouwd. Interessant daarbij is een optie om de Watch te ontgrendelen als je je telefoon ontgrendelt, maar alleen als je het horloge ook effectief aan hebt.

De fitnessfeatures op hun beurt kunnen volgens de app behoorlijk nauwkeurig geconfigureerd worden, met opties voor allerlei soorten reminders en progress tracking. Het horloge heeft ook een optionele functie om de gemeten beweging automatisch om te rekenen naar het aantal verbrande calorieën.

Tenslotte nog interessant: er is een About Screen inbegrepen in de Companion-app, waarop je kan zien hoeveel vanhet interne geheugen van de Watch waaraan opgebruikt wordt. Dit bevestigt definitief dat het horloge intern geheugen heeft, iets wat niet bij alle smartwatches het geval is. De optie in de app toont aan dat je naast apps ook muziek en foto’s op het uurwerk zal kunnen opslaan.

Voorlopig is nog niet met zekerheid bekend wanneer de Apple Watch precies zal verschijnen; het bedrijf houdt het op “begin 2015”, sommige bronnen geloven dat het ergens in maart in de rekken zal liggen, samen met iOS 8.2.

(Afbeeldingen via 9to5Mac.)

appappleiphoneiwatchmobielnieuwssmartwatchwatchwearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals