Nieuws

Logitech maakt Harmony hart van slimme huis

Logitech heeft voor ontwikkelaars een API gemaakt waarmee ze hun software kunnen integreren met de 270.000 apparaten die al via Harmony bediend kunnen worden.

Ontwikkelaars kunnen hun eigen software binnenkort integreren in Logitechs bestaande Harmony-systeem. Een nieuwe API (Application Programming Interface) geeft ontwikkelaars rechtstreeks toegang tot de functies van de Logitech Harmony, een platform om entertainment-toepassingen, maar ook zaken als lichten, thermostaten, sensoren en deursloten te bedienen.

Met de API wordt het bijvoorbeeld mogelijk om met de stem of met handgebaren hun apparaten te bedienen. Door “speel een film” te zeggen, worden dan bijvoorbeeld automatisch de tv, de mediaspeler en het geluidssysteem opgestart en juist ingesteld.

[related_article id=”160734″]

Sonos, Nest, Honeywell
Hoewel het een trend is om afstandsbedieningen te centraliseren via smartphone apps, ondersteunt de API ook de Harmony-afstandsbedieningen van Logitech zelf. Logitech stelt dat het via Harmony al mogelijk is om 270.000 zaken te bedienen, waaronder apparaten van bijvoorbeeld Nest, Sonos en Honeywell.

Entertainment, zal een belangrijke steunpilaar worden om het concept van het “connected home” te laten slagen, zegt Mark Spates van Logitech. “Door ons platform open te stellen voor ontwikkelaars, geven we hen de mogelijkheid om complete “smart home”-ervaringen te creëren, inclusief de tv-kamer en wetende dat het onderdeel entertainment dezelfde vlekkeloze ervaring zal bieden die consumenten verwachten van Harmony.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business