Nieuws

Nest-baas krijgt Google Glass onder zich

Google Glass valt niet meer onder de hoede van Google X, maar komt onder supervisie van Tony Fadell, de man die bij Google verantwoordelijk is voor de Nest-thermostaten.

Tony Fadell, die vorig jaar zijn bedrijf Nest verkocht aan Google voor 3,2 miljard dollar, krijgt er een grote verantwoordelijkheid bij. Vanaf nu is hij de man die het Google Glass-project gaat leiden, schrijft Fortune Magazine.

Ivy Ross, die tot nu toe Glass overzag, zal rechtstreeks aan Fadell rapporteren. Glass wordt geen onderdeel van Nest, maar een op zichzelf staande divisie.

[related_article id=”158901″]

Glassholes
Het lijkt er wel op dat de ontwikkeling van Glass in zijn huidige vorm stopgezet zal worden, zo meldt de BBC. Maar volgens Google zelf gaat Glass een nieuwe fase in. Glass werd door Google eerder al uitgesteld en ondanks het feit dat de publieke ontvangst niet helemaal je dat was (de term “Glassholes” werd uitgevonden voor mensen die een Glass droegen), lijkt de computerbril nu toch stilaan voor een bredere release klaargestoomd te worden.   

Na de overname van Nest, waarmee Fadell in een klap miljardair werd, waren veel mensen verbaasd dat hij bij Google bleef. De nieuwe post bevestigt dat Fadell een bevoorrechte positie heeft binnen het bedrijf en dat hij een vertrouwenspersoon is die dicht bij CEO Larry Page staat.

Voorbode van commerciële introductie
Het twee jaar oude Glass Explorer-programma zal in de komende maanden afgebouwd worden. Tegelijkertijd wordt er aan nieuwe versies van Glass gesleuteld. Er waren eerder berichten dat het positieve momentum rond Glass wat aan het afbrokkelen was, maar volgens Google is de opstap van Google X naar een eigen divisie een positief teken en een voorbode van een commerciële introductie. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business