Google had een drukke week, en onze redacteurs gingen aan de slag met een Windows Phone en het interne besturingssysteem van Noord-Korea.

Advertentie

Na de exploten van een Androidliefhebber met een iPhone 6 hadden we de smaak te pakken. Wat gebeurt er als je een al even verstokte Androidgebruiker een Windows Phone in de handen duwt? Onze redacteur deed het experiment.

Het nationale besturingssysteem van Noord-Korea is gelekt. Wij namen Red Star OS onder de loep en kregen de slappe lach. Je kan het systeem ook zelf testen.

[related_article id=”161452″]

Poker wordt geacht een elegante combinatie van kansspel en kunde te zijn, maar dat ligt binnenkort misschien anders. Een computercluster heeft na meer dan twee maanden rekenen een onoverwinnelijke strategie voor Texas Hold"em-poker uitgedokterd.

Er is al veel digitale inkt gevloeid over Project Ara, Googles modulaire smartphone-experiment, maar nu komt er schot in de zaak. De zoekgigant wil later dit jaar de reactie van de markt gaan aftoetsen in Puerto Rico, ter voorbereiding op een wereldwijde lancering.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs richt de Britse premier Cameron zijn pijlen op versleutelde berichten. Hij beloofde namelijk dat hij wetten wil verstrengen rond de toegestane encryptie van WhatsApp en andere berichtenapps.

Een startup lanceert wel een erg vreemd idee: een commerciële drone die andere drones moet neerhalen. Helaas maakt de Rapere daarvoor gebruik van een touw in plaats van lasers.

Google zat deze week duidelijk niet stil: donderdag lanceerde het bedrijf een nieuwe versie van de Google Translate-app. Die vertaalt verkeersborden en andere tekst in realtime, zonder de nood aan een internetverbinding.

Tesla-CEO Elon Musk vreest dat artificiële intelligentie kan leiden tot een sciencefictionondergang van de mensheid. Om dat te voorkomen doneert hij 10 miljoen dollar aan onderzoek.

UStwo, de ontwikkelaars van het populaire mobiele spel Monument Valley, verklaren waarom zij en vele andere developers een voorkeur hebben voor iOS: Androidgebruikers zijn gierig. Het open besturingssysteem wordt massaal gebruikt om apps illegaal te installeren.

Microsoft en Google hadden geen geweldige relatie deze week. Google maakte een bug in Windows openbaar na een afgesproken termijn, maar helaas voor Microsoft een patch klaar had – en dat niet één, maar twee keer.


Gerelateerde artikelen

Van Android naar Windows Phone: puur afkicken

[Opinie] Wat gebeurt er als je een rasechte Androidgebruiker een Windows Phone in de handen duwt? Onze redacteur deed het experiment.

Noord-Korea’s staats-OS getest: liefdeskind van Linux en OS X

Het nationale besturingssysteem van Noord-Korea is gelekt. Wij namen Red Star OS onder de loep en kregen de slappe lach. Je kan het systeem ook zelf testen.

Computer ontdekt ultieme pokerstrategie

Een computercluster heeft na meer dan twee maanden rekenen een onoverwinnelijke strategie voor Texas Hold'em-poker uitgedokterd.

Google laat blokkentelefoon los op eerste gebruikers

De zoekgigant wil later dit jaar de reactie van de markt gaan aftoetsen in Puerto Rico, ter voorbereiding op een wereldwijde lancering.

Cameron richt z’n pijlen op versleutelde berichten

De Britse premier David Cameron beloofde in Parijs dat hij wetten wil verstrengen rond de toegestane encryptie van WhatsApp en andere berichtenapps.

Rapere: de drone die andere drones te lijf gaat

De Rapere is een commerciële drone die andere drones moet neerhalen. Helaas maakt de vechtrobot gebruik van een touw in plaats van lasers.

Google Translate vertaalt offline en in realtime

De nieuwe versie van Google Translate vertaalt verkeersborden en andere tekst in realtime, zonder de nood aan een internetverbinding.

Musk doneert 10 miljoen om Terminator-scenario te voorkomen

Elon Musk vreest dat artificiële intelligentie kan leiden tot een sciencefictionondergang van de mensheid. Om dat te voorkomen doneert hij 10 miljoen dollar.

Waarom ontwikkelaars massaal voor iOS kiezen

Androidgebruikers zijn gierig. Het open besturingssysteem wordt massaal gebruikt om apps illegaal te installeren, blijkt uit cijfers van Monument Valley-ontwikkelaar UStwo.

Microsoft woest omdat Google opnieuw bug onthult

Vier dagen nadat Google een ongerepareerde veiligheidsbug in Windows onthulde, en zich de toorn van Microsoft op de hals haalde, doet het bedrijf dit doodleuk opnieuw.