Nieuws

Werkt Apple aan een iPad Pro met stylus?

Apple zou dit jaar een grotere iPad Pro met stylus op de markt brengen. Dat beweert een analist van KGI Securities die al vaker correcte informatie heeft gelekt.

“Als je een stylus ziet dan hebben ze het verknald”, zei wijlen Steve Jobs enkele jaren geleden. Volgens hem gingen een tablet en stylus absoluut niet samen. Onder Tim Cook lijken ze daar bij Apple iets anders over te denken. De kans is namelijk groot dat het bedrijf een stylus gaat introduceren bij een grotere versie van de iPad met een 12,9 inchscherm.

Dit gerucht is door de doorgaans goed geïnformeerde Ming-chi Kuo van KGI Securities gelanceerd en opgepikt door AppleInsider. De analist onderbouwt zijn bewering met eigen onderzoek in de vele patenten die Apple door de jaren heen aanvraagt. Kuo denkt dat de pen in het tweede kwartaal van dit jaar geïntroduceerd wordt.

[related_article id=”158256″]

Optionele accessoire
De kans is groot dat de stylus een optioneel accessoire wordt. Dit om de prijs van de nieuwe "iPad Pro" een beetje te drukken. De analist verwacht dat de eerste versie van de pen relatief eenvoudig is op technisch gebied, met de mogelijkheid om op een later moment extra sensors toe te voegen voor schrijven in 3D.

Het vermoeden van Kuo is dat de pen opgeladen wordt met de Apple Lightning-connector. Een draadloos alternatief is mogelijk, maar dan gaat het prijskaartje flink omhoog. Hij zegt niets over compatibiliteit van de stylus met andere versies van de iPad.

De stylus wordt weggezet als een manier om de iPad-ervaring van de gebruiker te verbeteren, niet als product om grof geld aan te verdienen. “We denken niet dat de pen in 2015 al in groten getale over de toonbank gaat”, stelt Kuo. “We voorspellen zo"n twee à twee-en-een-half miljoen verkopen.”

Wel is Kuo ervan overtuigd dat de stylus de gebruikservaring kan verbeteren. “Het helpt Apple bij het aanspreken van specifieke doelgroepen in de zakelijke sector en bij educatieve instellingen”, meent hij. 

Geloofwaardig?
Waarom moeten we geloven wat Kuo beweert? De analist heeft oog voor het voorspellen van producten waar Apple mee bezig is. In aanloop naar het laatste evenement voor de iPad voorspelde hij bijvoorbeeld correct dat de iPad Air 2 een scherm zou bevatten met een laag die reflectie tegengaat, dat er een gouden versie zou komen, een A8-processor en de Touch ID-vingerafdrukscanner.

Niets van dit alles is opmerkelijk en lag eigenlijk wel een beetje voor de hand, maar Kuo voorspelde ook de grootste verrassing van het evenement: de zeer kleine update aan de iPad Mini. Al vaker heeft hij accurate informatie gelekt over Apple en zijn producten, zoals de volledige specificatielijst van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, vijf maanden voor de officiële aankondiging ervan. De kans is dus reëel dat Kuo ook deze keer weer de waarheid spreekt. Hoe dan ook is het idee van een officiële stylus van Apple voor de iPad niet langer zo"n absurd idee als ten tijde van Steve Jobs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business