Nieuws

Uber paait Europese steden met jobs

Travis Kalanick, de CEO van autodeelsysteem Uber, wil in 2015 met een schone lei beginnen in Europese steden, met jobcreatie als belangrijkste troef.

De CEO van het omstreden autodeelbedrijf Uber hoopt in 2015 nieuwe deals te kunnen afsluiten in Europese steden, en zet daar 50.000 jobs tegenover.

Kalanick stelde op de DLD-conferentie in Munchen dat zijn bedrijf van 2015 “het jaar wil maken waarin we nieuwe overeenkomsten sluiten met steden in de EU.” In het licht van de gerechtelijke acties die Uber vorig jaar te verduren kreeg in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje – telkens voor het overtreden van de regelgeving rond taxidiensten – was de verzoenende toon opvallen. Uber heeft zich immers steeds stevig verzet tegen deze klachten; Kalanick liet zich meerdere keren ontvallen dat de stedelijke overheden in Europa verzanden in bureaucratie en enkel de traditionele taximaatschappijen beschermen, zonder ruimte te laten voor nieuwe ideeën.

Dit keer gaat de CEO echter op een diplomatischer manier tewerk, en legt hij de nadruk op het potentieel van Uber als grote tewerksteller. Volgens Kalanick heeft het bedrijf al duizenden vol- en halftijdse jobs als chauffeur gecreëerd in de steden waar de dienst wel is toegelaten.

“Als we deze nieuwe overeenkomsten kunnen waarmaken, kunnen we tegen het einde van 2015 wel 50.000 nieuwe banen voorzien,“ zei hij. Aan alle burgemeesters die bereid zijn Uber toestemming te geven in hun steden te opereren, beloofde Kalanick “10.000 jobs in vier jaar tijd.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business