Nieuws

Tidal brengt muziekstreaming zonder kwaliteitsverlies naar België

Tidal, een streamingdienst voor lossless HiFi-muziek, is vanaf vandaag ook beschikbaar in België.

Muziekstreamingdienst Tidal maakt vandaag bekend dat het z’n service ook in België zal aanbieden.

Tidal was eerder al verkrijgbaar in Nederland, de VS, Canada, het VK, Ierland, Finland en Luxemburg en breidt nu dus uit naar België. Het is het internationale zusje van WiMP, een in Scandinavië erg populaire en eveneens lossless streamingdienst (beschikbaar in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland en Polen). Belgen konden zich al een tijdje op een wachtlijst laten noteren, en blijkbaar werd het aantal geïnteresseerden nu groot genoeg bevonden.

[related_article id=”160734″]

Tidal werkt zoals je dat van andere betalende diensten als Spotify Premium gewoon bent: een maandelijks abonnement, geen advertenties, apps voor Android en iOS en desktopclients voor Windows en Mac, online radio’s, een brede catalogus muziek om te beluisteren de mogelijkheid om muziek door te sturen naar audiosystemen als Sonos en Denon, offline te luisteren, en toe te voegen aan playlists.

Waar de dienst verschilt van z’n concurrenten is in de kwaliteit van die muziek: alle nummers en albums die je op Tidal kan beluisteren worden aangeboden in lossless HiFi-kwaliteit, met een bitrate die volgens het bedrijf meer dan vier keer hoger ligt dan die van hun concurrenten. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de dienst een trouwe schare muziekminnende volgers heeft, want als je een goede hoofdtelefoon of stereo hebt, hoor je echt het verschil wel.

Verder zet Tidal ook specifiek in op hun editorial content: gecureerde playlists, achtergrondartikelen over muziek en specifieke artiesten en muziekvideo’s (allemaal in HD-kwaliteit).

Wie interesse heeft, kan Tidal zeven dagen gratis uitproberen; daarna betaal je de maandelijkse abonnementsprijs van 19,99 euro. Niet goedkoop, maar deze audiokwaliteit krijg je op dit moment simpelweg nergens anders aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business