Nieuws

Microsoft werkt aan extensies voor Spartan-browser

Microsofts nieuwe Spartan-browser voor Windows 10 zal extensies ondersteunen. Dat heeft het bedrijf bevestigd.

Microsofts nieuwe Spartan-browser voor Windows 10 zal overweg kunnen met browserextensies. Dat gerucht deed al even de ronde, maar werd nu officieel bevestigd.

Het nieuws werd bevestigd door het ontwikkelteam van Internet Explorer – en dus ook de nieuwe Spartan-browser – in een vragenuurtje op Twitter. “Ja. We werken aan extensies voor een toekomstige update van Project Spartan”, klinkt het in een tweet.

Volgens sommige bronnen zou Microsoft zelfs aan het onderzoeken zijn of ze Chrome-extensies kunnen laten werken in hun nieuwe browser, maar daarover is voorlopig nog geen bevestiging. De ontwikkelaars hielden de lippen stijf op elkaar en gaven verder geen details.

Spartan wordt de standaardbrowser voor Windows 10 en zal Internet Explorer vervangen op het nieuwe besturingssysteem. Internet Explorer 11 blijft wel beschikbaar voor wie de browser toch nog nodig heeft omwille van compatibiliteit.

Spartan zal voorlopig niet op Windows 7 verschijnen, maar het ontwikkelteam laat de deur wel nog op een kier. “We zijn erop gericht om mensen geüpgraded te krijgen, maar zullen de vraag voor Windows 7 in de gaten houden”, aldus de ontwikkelaars.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business